Nusaybin YİBO başarıya doymuyor

MARDİN (İHA) - Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri başarıya doymuyor. Konya'da düzenlenen bin 200 metre minik kızlar ve bin 500 metre minik erkekler atletizm yarışmasında Türkiye şampiyonluğunu kazanan okul, TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda da Türkiye 2.'si oldu.

Hafta başında Konya'da düzenlenen bin 200 metre minik kızlar ve bin 500 metre minik erkekler atletizm yarışmasında Türkiye birinciliği elde eden öğrencilerin, dün yapılan Matematik Olimpiyatları'nda da Türkiye ikinciliğini elde etmesi okulda çifte bayram havası estirdi. TÜBİTAK'ın gelenekselleştirdiği Matematik Olimpiyatları'na katılan Nusaybin YİBO öğrencisi Barışcan Çimen, Türkiye ikinciliğini elde ederek gümüş madalya aldı.

Reklam
Reklam

Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, Nusaybin YİBO öğrencilerinin başarısının bölgede eğitime verilen önemin bir göstergesi olduğunu belirterek, "Kız öğrencilerinin zamanında okula gönderilmediği bir ilçede, kız çocuklarımızın Türkiye şampiyonu olması, diğer bir öğrencimizin matematik olimpiyatlarında dereceye girmesi bizi son derece mutlu etmiştir" dedi.