Nusaybin’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, çok sayıda kadın sınır kapısına...

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, çok sayıda kadın sınır kapısına kadar yürüdü.

Nusaybin’de kurulan ‘Kadına Şiddete Hayır Platformu’ tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’nın da bulunduğu grup Mitanni Kültür Merkezi'nden sınır kapısına doğru yürüyüşe geçti. Kaymakam Sabri Başköy Caddesi'nden Nusaybin Sınır Kapısı'na gelen grup, yanlarında getirdikleri Kürtçe ve Türkçe pankart ile dövizleri, sınırın tellerine astı.

Reklam
Reklam

Burada grup adına konuşma yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, "Biz kadınlar sınırları istemiyoruz biz özgürlük istiyoruz kadınları katleden sınırları tanımıyoruz Kamışlı ve Nusaybin kadınları olarak bu sınırı kabul etmiyoruz" dedi. Kadınlar sınırın kalkması için yanlarında getirdikleri siyah ipi kesti.

Grup daha sonra sesiz bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: