Nusaybin'de Cumhuriyet Savcısının Görevli Avukata Hakaret Ve Tehdit Iddiası

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının görevli avukata tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının görevli avukata tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Mardin Baro Başkanı Azat Yıldırım ve bir grup avukat Nusaybin Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 4 gün önce yaşı küçük bir sanığın ifadesi alınması için Av. Cafer Aydın'ı görevlendrdiklerini bildiren Yıldırım, şunları kaydetti: "Nusaybin Adliyesinde Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Zeyyat Habipoğlu, 18 yaşından küçük çocuğun ifadesi alınması sırasında kendisinin aşırı bağırması ve küçük çocuğu suçunu ikrar etmesi için baskı kurması neticesinde baromuza kayıtlı Av. Cafer Aydın yasal sınırları çerçevesinde tepkisini ortaya koymasına sinirlenen savcı, meslektaşımızı kanuna aykırı zorla odadan atma teşebbüsünde bulunmuştur. Bütün bunlar şunu göstermektedir. Her ne kadar reform yapsanız da yasaları değiştirseniz de bir zihniyeti değiştirmediğiniz müddetçe bir sonuç alamazsınız." Adalet Bakanlığı ve HSYK'yı da göreve çağıran Yıldırım, "İlçelere gönderdiğiniz savcı ve hakimler yeterli eğitimden geçmedikleri için bazen ön yargılarının esiri olmaktadır. Nusaybin halkına karşı ön yargılı olarak göreve başlayan bu savcımızı biran önce adalete yüzünü dönmesi çağrısında bulunuyoruz ve gereki tüm yasal işlemleri yapacağımızı buradan duyuruyoruz" şeklinde konuştu. Av. Cafer Aydın'ın Cumhuriyet Savcısı Zeyyat Hatioplu hakkında Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği şikayet dilekçesinde, 25 Ekim günü 18 yaşından küçük F.A'nın ifadesi alınması sırasında Cumhuriyet Savcısı Zeyyat Habipoğlu'nun F.Y'nin suçunu ikrar etmesi için baskı yapması amacıyla bağırdığı ve yüksek konuştuğu ifade edildi. Av. Cafer Aydın'ın duruma tepki göstermesi üzerine Cumhuriyet savcısının F.A ve katibi huzurunda Av. Aydın'a hakaret ve tehdit ettiği ve polislere "sürükleyerek dışarı atın" talimatı verdiği ileri sürüdüldü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz