Nusaybin’de deri ve ayakkabı imalatı atölyesi açıldı

Mardin’in Nusaybin İlçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde deri ve ayakkabı imalatı atölyesi açıldı. Açılışa İlçe...

Mardin’in Nusaybin İlçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde deri ve ayakkabı imalatı atölyesi açıldı. Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Halk Eğitim Müdürü Sabahattin Genç, Milli Eğitim Şube Müdürü Necat Yıldız ve atölye çalışanları katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, yaptığı açıklamada, “Halk eğitim bünyesinde birçok gencimiz çalışıyor. Sanat alanında meslek edinmiş oluyorlar ileriki dönemlerde ailelerini geçindirecek bir meslek sahibi olmuş oluyorlar." diyerek şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Biz her alanda kurs açmaya hazırız yeter ki bu illere gönüllü gençlerimiz olsun. Girişimci gençlerimiz olsun. Onlara kurslar açarız yardımcı oluruz. Halk eğitim merkezimizi ve emek sarfedenleri bu faaliyetlerinden dolayı kutluyorum.

Mardin’de denetimi serbestlik şube müdürlüğüyle işbirliği halinde bu faaliyet yapılıyor. Son dönemlerde çok güzel faaliyetlerde bulunuyor kendilerine de teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz çok maharetlidir herkes bu işlerin büyük şehirlerde yağıldığını ancak imkân olursa burada büyük şehirlerdeki ustaları aratmayacakladır. Biz bütün imkânlarımızla gençlerimizin yanındayız."

Halk Eğitim Müdürü Sabahattin Genç ise yaptığı açıklamada, "Halk eğitim merkezi olarak bu gün denetimde serbestli yasası kapsamında seracıya teknolojisi, deri ve ayakkabı alanında atölyemizi Nusaybin’de açmış bulunmaktayız. Atölyemizde 16 gencimizi meslek sahibi olmaları adına kendileri ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları adına son derece mutluyuz. Bu alandaki bu teknikteki sanatları ilçemizde çoğalması adına Nusaybin Halk Eğitim Müdürlüğü olarak karşılamaya hazırız. 2011 - 2012 eğitim döneminde değişik alanlarda hizmetler sunduk ve sunmaya devam edeceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Atölye ustası Abdülkerim Demir ise yaptığı açıklamada, "1995'ten beri bu işi yapıyorum. 2003’e kadar İstanbul’da çalıştım. Nusaybin’e geldim. Şu an 35'e yakın ayakkabı çıkarıyoruz usta sayımız azdır ileriki dönemlerde daha fazla çıkaracağız kendi işimden memnunum. Biz bir ayakkabıyı yarım saatte bitiriyoruz." dedi.

Atölye Ustası Veysi Demir ise “Daha önce İstanbul’da çalışıyordum. Hedefimiz burada halk eğitim bünyesinde ve desteği ile çalışanların iş sahibi olmalarını sağlamaktır, işlerimi büyütmektir. Umarım arkadaşlarımızın hepsi güzel bir meslek sahibi olurlar." dedi.

Atölye çalışanlarından Davut Demir ise yaptığı açıklamada, “Yılarca İstanbul’da çalıştık oralarda meslek sahibi olmak için çok eziyet çektik, çok zorluklar çektik ama başka arkadaşlarımız zorluk çekmesin kendi memleketimizde iş imkânlarımız olsun onlara burada bu mesleği öğreteceğiz ve meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Nusaybin’de ” kendi memleketimizde bu işi yaptığımız zaman en azından akşam evde sıcak yemek yiyebiliyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: