Nusaybin'de olaylı basın açıklaması

MARDİN (İHA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölgede yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Demokratik Toplum Partisi (DTP) ilçe örgütü tarafından düzenlenen basın açıklaması olaylı geçti.

DTP Nusaybin ilçe örgütü önünde toplanan bir grup partili, sloganlar eşliğinde Ak Parti ilçe başkanlığı önüne yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine Lozan Caddesi'nde basın açıklaması yapan grup, bölge geneli kutlanan Nevruz bayramında yaşanan olayları protesto etti. Van ve Cizre'deki kutlamalarda öldürüldükleri iddia edilen Mehmet Deniz ve Yahya Menekşe'nin dev posterleri önünde grup adına basın açıklamasını yapan DTP ilçe Başkanı Hamit Tokay, "Onlarca insanımız kurşunlarla yaralanmışlardır. Savunmasız kadınların üzerine cop ve kalaslarla saldıran polislerin içindeki nefreti ve kini anlamak mümkün değildir. Siirt'te halkın iradesiyle seçilen milletvekillerin uzattığı barış elini bile tutmaya tahammül edemeyen bir emniyet müdürünün hangi zihniyete hizmet ettiğini barışı, kardeşliği ve demokrasiyi savunanlar çok iyi bilmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamadan sonra grup parti binasına sessizce yürüdü. Parti önünde toplanan bir grup genç ve çocuk, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak sokaklara dağıldı. İlçeye destek kuvvet olarak gelen Özel Harekat Timleri ve Çevik Kuvvet Polisi Abdulkadir Paşa, Yenituran ve Kışla mahallelerinde göstericileri dağıtmak için zaman zaman gaz bombası ve biber gazı kullandı. Olaylar nedeniyle iş yerlerini kapatan esnaf, olayların kontrol altına alınmasıyla tekrar iş yerlerini açtı. Olayda 2 kişi göz altına alındı.