Nusaybin'de Rehber Öğretmenlere 'Çocuk Istismarı' Semineri Verildi

Nusaybin ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nce (RAM), okullarda görev yapan rehber öğretmen ve müdür yardımcılarına 'Çocuk istismarı' konulu seminer verdi.

Nusaybin ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nce (RAM), okullarda görev yapan rehber öğretmen ve müdür yardımcılarına 'Çocuk istismarı' konulu seminer verdi.

Hükümet Konağı toplantı salonunda düzenlenen seminer, Ram Müdürü Ali Ay'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Çocuk istismarı eğitiminin ailede başlaması gerektiğini kaydeden Ay, okularda rehber öğretmelerin aileler veya öğrencilerle yapacağı görüşmelerde bu konuda duyarlılığın önemine değindi.

Özellikle çocuklarda cinsel istismar, bunun çocukların geleceği ve sağlıklı toplum şekillenmesindeki olumsuzluklarını dile getiren Ay, halk sağlığı sorunu haline gelen istismar konusunda eğitim kurumlarına düşen görevler olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Seminere konuşmacı olarak katılan Psikiyatrist Dr. Belinde Maşalı ve Avukat Arife Tahiroğlu, çocuk istismari, istismara uğrayan çocuklara nasıl davranılması gerektiği, nerelere başvuruda bulunmalı, ve hukuki boyutu konusunda rehber öğretmen ve müdür yardımcılarına bilgi verdi.

Maşalı ve Tahiroğlu, seminer sonunda öğretmenlerin sorularını cevaplandırdı.

Muhabir: Arif Altunkaynak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: