Nusaybin'de Şiddetli Rüzgar Seralara Zarar Verdi

Nusaybin ilçesinde şiddetli rüzgar seralara zarar verdi.

Nusaybin ilçesinde şiddetli rüzgar seralara zarar verdi.

Mardin ve ilçelerinde 2 gündür etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Kantar köyünde Mehmet Selim Al'a ait 6 dönüm üzerine kurulu sera kullanılamaz hale geldi.

Al, şiddetli rüzgarın fırtınaya dönüştüğünü, fırtınanın serayı yerle bir ettiğini, meyve ve sebzelerin büyük zarar gördüğünü belirtti.

Serayı tüm imkansızlıklara rağmen devlet teşviki ile kurduklarını kaydeden Al, "2 yıldır zarar ediyorduk ama ayaklarımızın üstünde durmaya çalışıyorduk. İmkanlarımızı zorlayarak istihdam ettiğimiz işçilerin evlerine ekmek götürebilmesi için, canla başla çalışıyorduk. Bu başımıza gelen büyük bir felaket. Yaklaşık 60-70 ton hasadımız heba oldu. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan kopan elektrik hatları nedeniyle tarlalar ve dağlık alanda yangınlar çıktı.

Yangınlarda bazı evler ve tahıl ambarlarının zarar gördüğü belirtildi.

Muhabir: Mehmet Arif Altunkaynak / Şengül Oymak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: