Nusaybin'de Tarihi Yapıların Tescillenmesi Çalışmaları

Nusaybin'de, "Kültürel Envanteri Oluşturma Projesi" kapsamında 2 tarihi yapının tescilleme çalışmalarına başlandı.

Nusaybin'de, "Kültürel Envanteri Oluşturma Projesi" kapsamında 2 tarihi yapının tescilleme çalışmalarına başlandı.

Nusaybin Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Girmeli beldesinin yaklaşık 5 kilo metre kuzeyinde yer alan Mor Yuhanon Manastırı ve Sütunlu Yapı kalıntılarının, tarihi yapı olarak tescil edilmesi için başvuru yapıldığı kaydedildi.

Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından Mor Yuhanon Manastırı'nda tespit çalışmaları yapılacağı ifade edilen açıklamada, "Bu yapının önümüzdeki günlerde tescil edilmesi bekleniyor. Ayrıca Nusaybin'in sembolü haline gelen ve şu anda askeri mayınlı saha içerisinde kalan 2. ve 3. yüzyıllarına ait olduğu düşünülen, Roma Dönemi sütun kalıntılarının koruma altına alınması gerekiyor" denildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Arif Altunkaynak / Şengül Oymak / Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: