Nusaybin'deki Çadır Kente Suriyeli Ilk Kafile Yerleşti

MARDİN (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki kampta kalan Suriyeliler için Nusaybin'de oluşturulan çadır kente ilk kafile yerleştirildi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki kampta kalan Suriyeliler için Nusaybin'de oluşturulan çadır kente ilk kafile yerleştirildi. Viranşehir'daki kampta kalan Suriyeliler, jandarma kontrolünde otobüs ve minibüslerle Nusaybin'e getirildi. Mardin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kızılay gözetiminde çadır kente alınan Suriyeliler, kayıtları yapıldıktan sonra kendileri için tamamlanan çadırlara yerleştirildi. Nusaybin Kaymakamı Abdülhalim Can, yaptığı açıklamada, Suriyelilerin çadır kente yerleşmesi için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, Suriyelilerin bu kapsamda kendileri için oluşturulan çadır kente Kızılay ve AFAD gözetiminde yerleştirildiğini söyledi. İlk etapta 3 bin kişinin kalacağı 100 çadırın hazır olduğunu kaydeden Can, "Gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Hafta boyunca günde 500 kişiyi çadır kente yerleştirmeyi planlıyoruz. Şu anda çadır kente ilişkin hiçbir sorun görünmüyor" dedi. Çadır kentte kalacak Suriyeliler için Kızılay tarafından sıcak yemek çıkarılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: