'Nüsha saklama' tarih oluyor

Türkiye'de hızlı bir dönüşüm sürecine giren iş dünyası E-fatura'dan sonra şimdi de E-arşiv uygulamasına geçiyor.

Türkiye'de hızlı bir dönüşüm sürecine giren iş dünyası E-fatura'dan sonra şimdi de E-arşiv uygulamasına geçiyor. Milliyet'in konuyla ilgili haberi şöyle:

Mükellef firmalar e-Arşiv uygulamasıyla; faturaların kâğıt nüshasını saklama yükünden kurtulup saklama maliyetlerini düşürecek, belgelerine hızla erişebilecek, nihai tüketiciye faturalarını e-posta yoluyla iletebilecek, işlem süreleri kısalacak, doğaya ve çevreye katkı sağlanacak.

Kağıt fatura nüshası saklama yükü, tarihe karışıyor

e-Arşiv uygulamasının firma cirolarında ciddi oranda tasarruf sağlayacağını ifade eden Uyumsoft e-Dönüşüm Satış Kanalı Yöneticisi Volkan Şahin, şunları söyledi: “Kağıt faturada oluşan baskı, kargo, personel ve zaman maliyetleri, e-Fatura uygulamasıyla ortadan kalktı. e-Arşiv uygulaması ile de, mükelleflerin tüm faturaları elektronik ortamda oluşturulup saklanacağından, faturaların kağıt nüshasını saklama yükü tarihe karışıyor. İşletmeler, nihai tüketicilerine faturalarını e-posta yoluyla iletebilecek ve dolayısıyla vatandaşlarda e-Dönüşüm sürecinin bir paydaşı olacaktır. Bu gibi yönleriyle e-Arşiv uygulaması, e-fatura uygulamasının işletmelere sağladığı tasarruf oranını katlayarak arttıracaktır. e-Arşiv ile firmaların cirolarında %1 oranında tasarruf yapacağını öngörüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Volkan Şahin, e-Arşiv uygulamasından yararlanma izni verilen mükelleflerin, e-Fatura uygulamasına kayıtlı olmayan vergi mükelleflerine gönderdikleri kâğıt faturaların ikinci nüshasını, elektronik ortamda muhafaza edebileceğini de açıkladı. Ticari hayatta, e-Dönüşüm projeleri ardı ardına gerçekleşiyor e-Fatura sistemine kayıtlı 20 binin üzerindeki mükellef işletmenin e-Faturanın ardından, e-Arşiv ve e-Defter uygulamasına geçeceğini anlatan Volkan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

“e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter uygulamasının ardından, e-İrsaliye, e-Ödeme gibi sisteme eklenecek yeni uygulamalar ve kayıtlı e-posta (KEP) hizmetinin yaygınlaşmasıyla, ticaret ve iş modelleri ile süreçleri; Internet tabanlı değişiyor. Bu uygulamalar; mükellef işletmelerin işini kolaylaştıran teknolojik bir devrimdir. Bu uygulamaların şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi doğrultusunda, mükelleflerin ticari hayatını kolaylaştıran ve aynı zamanda bir tasarruf aracı olduğu da görülmektedir” diye konuştu.

Uyumsoft, e-Arşiv izni alan ilk ve tek ERP üretici oldu

Reklam
Reklam

Uyumsoft’un Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-Arşiv entegratörlüğü izni alan ilk ve tek ERP üreticisi olduğunu belirten Volkan Şahin, şunları kaydetti: “Uyumsoft, iş dünyasının merkezinde yer alan; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), Esnaf Bilgi Sistemi (ESBİS), Hal Kayıt Sistemi (HKS) gibi projelerin; geliştirme, yerleştirme ve sürdürme hizmetlerini yürüten yazılım sektörünün güvenilir ve lider firmasıdır. Uyumsoft, e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, i-Şirket, i-Mutabakat gibi i-Dönüşüm düzenlemelerinin iş dünyasına yansımalarına yönelik enformatik sistemleri, mükellef işletmeler için, tek noktadan hizmet olarak sağlamaktadır” şeklinde konuştu.