“nutuk” 36 Saat Kesintisiz Olarak Okunacak

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 günde okunan Nutuk, Kırklareli Halkı tarafından kesintisiz olarak 36 saatte...

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 günde okunan Nutuk, Kırklareli Halkı tarafından kesintisiz olarak 36 saatte okunacak

Cumhuriyetin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini kapatmasının 74. Yıl dönümü ve Kırklareli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıl dönümü dolayısıyla 10 Kasım 2012 tarihinde Nutuk kesintisiz olarak okunacak.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kırklareli Şubesi tarafından organize edilen “ Kesintisiz Nutuk” okuma etkinliği kapsamında, Mustafa Kemal Atatürk’ün el yazısı ile yazdığı Nutuk Kırklareli Halkı tarafından kesintisiz olarak 36 saatte okunması planlanıyor.

Reklam
Reklam

ADD Kırklareli Şube Başkanı Nuriye Üstündağ, 1927 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 günde okunan Nutuk’un, Kırklareli’de kesintisiz olarak yaklaşık 36 saatte okunacağını kaydetti.

Kırklareli Karacaibrahim Mahallesi Şevket Dingiloğlu Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde saat 09.30’da başlayacak olan etkinliğe her yaştan, her kuruluştan vatandaşları beklediklerini ifade eden Üstündağ

“10 Kasım 2012 tarihinde Kırklareli Karacaibrahim Mahallesi Şevket Dingioğlu Parkı Atatürk Anıtı önünde yapılacak olan etkinliğimize tüm halkımızı bekliyoruz. Nutuk okunmaya başlanmadan önce Nutuk hakkında bilgiler vereceğiz. Atatürk 15-20 Ekim 1927 tarihlerinde TBMM toplantı salonunda öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere6 gün süre ile hergün iki toplantıda Nutuk’un tamamını 36 saat 31 dakikada okumuştur” dedi.

Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur ”Çoban Ateşi’nin Kırklareli’de yakılacağını belirterek şunları kaydetti:

“ Yapacağımız olan etkinliğin bir benzerinin Lüleburgaz’ da 6 güne paylaştırılarak yapıldı. Kırklareli’de kesintisiz olarak okunmasını planlıyoruz ve yaklaşık 36 saat süreceğini düşünüyoruz. Türkiye’deki ilk Atatürk heykellerinden biri olan Şevket Dingiloğlu Parkı’ndaki heykelin önünde yapacağız. Yapacağımız etkinlik çok güzel ve çok önemli bir etkinlik Çoban Ateşini Kırklareli’den yakmak istiyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: