NVIDIA, “süper telefonlar” için çalışıyor!

Bir GPU üreticisi olarak dünyanın en önde gelen firmalarından olan NVIDIA, son dönemde geliştirdiği Tegra işlemcileriyle, mobil pazarda da söz sahibi.

Firmanın hedefi, grafik konusundaki tecrübelerini akıllı telefonlara aktararak daha güçlü cihazlar yaratmak.

NVIDIA’nın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği GTX 680 lansmanının ardınan firmanın CEO’su Jen-Hsun Huang, çalışanlara bir e-posta göndermiş. E-postada GeForce GTX 600 serisi ve yeni nesil Kepler mimarisinden duyduğu heyecanı dile getiren Huang, özellikle Kepler mimarisi sayesinde gelecekte NVIDIA ürünlerinin çok daha verimli olacağına vurgu yapıyor. Huang’ın düşünceleri arasında en dikkat çekici olan ise Kepler’i mobil platformlara da taşımak. CEO’nun yazdıkları şu şekilde;

Reklam
Reklam

“Bugün Kepler mimarisi için sadece bir başlangıç. Onun sağladığı enerji verimliliği sayesinde GPU’lar veri merkezlerinde, ultra-ince dizüstülerde ve süper telefonlarda kendine yer bulacak.”

NVIDIA, yeni Kepler mimarisini Ultrabook’lara yerleştirmeye şimdiden başladı. Ancak akıllı telefonlar konusunda planların ne olduğuna dair pek bir bilgi yok. 4 çekirdekli Tegra 3 ile birlikte 12 çekirdekli bir GPU sunan firma, Tegra 4 ile çok daha cesur hamlelere de kalkışabilir. Zira Jen Hsun Huang da akıllı telefon yerine “Süper telefon” terimini kullanarak buna vurgu yapıyor olsa gerek.

Apple’ın A5X üzerinden Tegra 3'e sataşması da NVIDIA’yı kızdırmıştı. Görünüşe göre firma, akıllı telefonlarda performans liderliğini kimseye kaptırmak istemiyorlar. Bakalım Tegra 4, Kepler mimarisinden nasıl faydalanacak.

[

**Jigsawyer Şimdi iPhone’da

**](http://www.scroll.com.tr/72697/jigsawyer-simdi-iphoneda/)