Nvidia Tegra 4′lü “Xiaomi Mi3″

Xiaomi bu aralar isminden sıkça söz ettiriyor. Çinli telefon üreticisi piyasanın en çok merak edilen iki yongasını amiral gemisinde kullanıyor.

Şu zamana kadar çıkardığı telefonlarla dikkatleri üstüne çeken Xiaomi, Xiaomi 2S ve Xiaomi 2A’dan sonra yeni amiral gemisi olan Mi3′ü piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Android işletim sistemini kullanan Mi3, Qualcomm Snapdragon 800 ve Nvidia Tegra 4 kullanan iki farklı versiyonuyla çıkacak. Tegra 4′lü olan varyant CDMA ağı üzerinde çalışırken China Telecom tarafından satışa sunulacak. Snapdragon 800 çipine sahip olan sürüm ise normal GSM üstünden çalışacak. Çin’de genel olarak mevcut olan sürüm olacak.
İnce çerçeveye sahip olan Xiaomi Mi3′te 5 inç’lik Full HD ekran yer alıyor. Buna ek olarak mobil pazardaki en ince çerçeveye sahip olan telefon yorumları yapılıyor. NFC’yi destekleyen Mi3′te 2 GB RAM ve 13 megapiksel kamera yer alıyor. Açıkçası piyasanın en çok beklenen iki çipsetini kullanacak olan telefonun performansı merak ediliyor. Mi3 şimdilik Çin dışında diğer bölgeler için satışa çıkmayacak gözüküyor. Belki de Xiaomi daha sonraki tarihlerde farklı bölgeler için telefonu piyasaya sürebilir.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/108624/samsung-galaxy-s4-parcalarina-ayrildi/)
Anahtar Kelimeler: