Nysa Antik Kenti Koruma Amaçlı İmar Planı Bitiyor

Sultanhisar’da bulunan Nysa Antik Kenti’nin Koruma Amaçlı İmar Planı, 3,5 yıl süren çalışmalar sonunda bitiriliyor.Aydın...

Sultanhisar’da bulunan Nysa Antik Kenti’nin Koruma Amaçlı İmar Planı, 3,5 yıl süren çalışmalar sonunda bitiriliyor.

Aydın Kültür Varlıkları Kurulu’nun Sultanhisar’da gerçekleşen toplantısında görüşülen gündem maddeleri ve çalışmalar arasında Nysa Antik Kenti Koruma Amaçlı İmar Planı da yer aldı.

Toplantıya Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal'ın yanı sıra kurul üyeleri katıldı. Daha sonra kurul üyeleri Nysa Antik Kenti’nde incelemelerini sürdürdü.

İncelmeler sırasında kurul üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Ertegün Ünal; 2009 yılından beri yaptıkları çalışmalar ile Nysa Antik Kenti Koruma Amaçlı İmar Planının artık bitirildiğini söyledi. Başkan Ünal, önümüzdeki aylarda Nysa Antik Kenti’ni tur otobüslerinin barınma, konaklama, sosyal ihtiyaçları, kantin ve çay bahçesi gibi yerler açılarak cazip bir turizm kenti haline getireceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Çalışmaların ardından Nysa Otelde verilen yemeğe katılan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Aydın Belediyesinin sorunlarını paylaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: