O doktorlar görevden uzaklaştırıldı

Balıkesir'de Çocuk Hastalıkları Doğum ve Bakımevi'nde bebekleri ölen aile, yargıya gidiyor. Ailenin avukatı Bünyamin Özer, hem idari hem adli yargıda görülecek bir dava olacağını, ceza davası açılacağı gibi maddi ve manevi davaların da açılacağı tam bir yargı davası olacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Balıkesir'e gönderilen müfettiş tarafından, Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakım Evi'nde görevli olan Halil bebeğin ölüm belgesini hazırlayan G.T. ve F.S. isimli 2 doktor açığa alındı. İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, adı geçen doktorların açığa alındıklarını doğrularken yaşadığı halde hazırlanan ölüm belgesinde G.T. isimli doktorun imzası bulunuyor. Baba Hüseyin Bölme, G.T. isimli doktorun defalarca söylemesine rağmen doğumdan sonra bebeğini başka hastaneye sevk etmediğini de ileri sürmüştü.

Reklam
Reklam

Yaşadıklarıyla ilgili olarak yargıya gideceklerini belirten baba Hüseyin Bölme, dava açmaya hazırlandıklarını, bu konuda tüm işlemleri avukatlarının yürüteceğini söyledi. Aileyi evlerinde ziyaret eden Balıkesir Barosu avukatlarından Bünyamin Özer, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yarından itibaren hukuki işlemleri başlatacaklarını açıkladı. Bunun uzun soluklu bir dava olacağını kaydeden avukat Bünyamin Özer, "Meydana gelen olay hiç yaşanmasaydı daha iyi olurdu. Aile büyük üzüntü içerisinde. Maddi açıdan çocuk sahibi olabilmek için büyük yatırım yapmış, ödemeler yapmış, kazancını varlığını sırf çocuk sahibi olabilmek için harcamış bir aile. Meydana gelen olayda maalesef Türkiye'deki sağlık sektörünün yeterli olmadığı açıkça bellidir. Orta yerde meydana gelen olayla ilgili sorumluların cezai sorumluluğu olduğu gibi de devletin hizmet kusuru söz konusudur. Hem ceza davası açılacaktır, hem maddi manevi davalar açılacaktır, tam yargı davası olacaktır. Arkadaşlarımdan aldığım yetkiye istinaden bu işlemleri yapacağız. Bu uzun soluklu bir yargılama olacak. Bir defa, hizmet kusuru olması sebebiyle görevde meydana gelmesi sebebiyle mülki idarenin yargılamaya izin lüzum muhakeme kararı vermesi gerekiyor, cezai açıdan. Bir de maddi manevi tazminat talep edeceğimiz için de bu ceza davasının sonucunun beklenmesi gerekiyor. Yani uzun soluklu, karışık bir dava. 1982 Anayasa'sının 1961 Anayasası'na göre getirmiş olduğu yeni bir sistem var. Hem idari yargı hem adli yargıda görülecek bu dava" dedi.

Reklam
Reklam

"ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ"
Tüp bebek tedavisi görüp mutlu sona ulaştıkları anda yaşadıklarıyla büyük acıya kapılan Hüseyin ve Hatice Bölme çifti, yeniden çocuk sahibi olmak istediklerini söylediler. Baba Hüseyin Bölme, "Çocuk sahibi olmayı tabi düşüneceğiz. Bir 9 yıl daha versek yine devam edeceğiz" derken, anne olmayı çok arzuladığını anlatan Hatice Bölme de, "Tekrar çocuk sahibi olmak istiyorum. En büyük özlemim çocuk sahibi olmaktı. 9 yıllık hasretim bitsin istiyordum. Ama neden olmasın ki? Tekrar çocuk sahibi olmayı çok istiyorum tabi" diyerek bebek özlemlerini ve kararlılıklarını ifade etti.

BAKANLIK MÜFETTİŞİ 2 DOKTORU GÖREVDEN ALDI
Bu arada, Balıkesir'de yaşanan olayla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla hemen harekete geçen Bakanlık Müfettişleri konuyu araştırmaya başladı. Dünkü haberlerin ardından hemen Ankara'dan yola çıkan Sağlık Bakanlığı müfettişi bugün Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakım Evi'nde söz konusu skandal olayla ilgili incelemelere başladı. Müfettişin ilk iş olarak yaşayan bebeğe ölüm belgesi hazırlayıp paketledikten sonra ailesine teslim eden doğumevi doktorları G.T. ile F.S. isimli 2 doktoru açığa aldığı öğrenildi. Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan doktorların açığa alındıklarını doğrularken, Sağlık Bakanlığı müfettişinin çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

İHA