O hareketleri kınadılar...

Şanlıurfa KAŞİP Adana'da taşeron işçilerin eyleminde polisin sergilediği hareketleri kınayan bir açıklama yaptı. İşte detaylar;

Adana'da Toroslar Elektrik Dağıtm A.Ş.'de (TEDAŞ), taşeron kadroda endeks okuma elemanı olarak çalışırken 80 gün önce işten çıkartılan ve şirket binası önünde işe geri alınmaları için aileleriyle oturma eylemi yapan 70 işçiye 'kaldırım işgali' gerekçesiyle polis müdahale etti. Polislere direnen bir işçi ile bir işçinin babası ellerinde benzin dolu şişelerle kendilerini yakmaya kalkıştı. Elinde benzin dolu şişeyle park halindeki bir otomobilin üzerine çıkıp soyunan bir işçiye destek veren diğer işçiler yola yatıp, trafiği kapattı. Eylemci işçiler polisin sert müdahalesiyle dağıtıldı, 10 işçi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Merkez Seyhan İlçesi Cemalpaşa Mahallesi Cevat Yurdakul Caddesi üzerindeki TEDAŞ Demirköprü binası önünde, ücret alacakları ve tazminatlarının ödenmediğini öne sürüp, işe geri alınmaları için 80 gündür aileleriyle birlikte oturma eylemi yapan 70 taşeron işçi, saat 09.00 sıralarında 'kaldırım işgali' yaptıkları iddiasıyla zabıta ve polisin müdahalesiyle karşılaştı. TEDAŞ binası önünden ayrılmamak için direnen işçilerden Ali Nane ve oğlu Sertan Şenol'a destek veren 59 yaşındaki Yakup Şenol, içinde benzin bulanan şişelerle ortaya çıkıp, kendilerini yakacaklarını söyledi. Yakup Şenol, elinde benzin dolu şişeyle 01 YR 940 plakalı otomobilinin içine girip, kapıları kapatırken, Ali Nane, üzerindeki elbiseleri soyup, otomobilin tavanına çıktı. Bu sırada kendini yakacaklarını söyleyen iki eylemciye diğer işçiler yola yatıp, trafiğe kapatarak destek verdi.

Yaklaşık 2 saatlik gerginlikte kendini yakacağını söyleyen iki eylemci ikna edilip, ellerindeki benzin şişeleri alındı. Kucaklarındaki çocuklarıyla caddeye yatan kadınlar ve işçiler sürüklenerek yoldan uzaklaştırıldı. Olayda 10 kişi gözaltına alındı, diğer işçiler de kendiliğinden dağıldı.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan yaklaşık 150 taşeron işçi Adana'daki eylemde polisin göstericilere sergilediği tavrı kınadı.

Kınama açıklaması Kamu Şirket Personelleri Başkanı Hakan Aydın tarafından yapıldı. Açıklamada taşeron işçilere yönelik sergilenen hareketlerin toplumda yol açabileceği sıkıntılara değinerek, "Asayiş ekipleri, haklı mücadelelerini sürdüren işçilere sert müdahale ederek bir kez daha biz işçileri ezmiş ve çaresiz bırakmıştır. Bu davranışlar insana tahammülsüzlüktür. İnsanı hiçe saymaktır" denildi.

Taşeron sağlık çalışanlarının çoğunlukta katılım gösterdiği açıklamaya hastane yönetimi kısıtlama getirmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Saat 13.00'te yapılması planalanan açıklama engellemeler nedeniyle erken yapılmak zorunda kaldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: