O havuzda son fotoğraf

Havuzda ölü bulunan Korkut Özal’ın oğlu Murat Mehmet Özal toprağa verildi.

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yeğeni ve Korkut Özal’ın oğlu olan ve Sapanca’daki yazlığının havuzunda boğularak hayata veda eden Murat Mehmet Özal (58) için dün İstanbul Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.
Özal’ın cenaze törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gibi isimler katıldı. Gazetelere ‘Özal Ailesi’ adına verilen ilanda Murat Mehmet Özal’ın amcası Turgut Özal’ın adına yer verilmezken, cenaze törenine Turgut Özal’ın ailesinden katılan olmadı.
**KIZI TABUTA SARILDI**
Cenazede Özal’ın kızı Büşra Özal babasının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Özal’ın eşi Arzu Özal ise eşinin oruçlu olduğunu belirterek, “3 ayları tutuyordu. Hiçbir hastalığı da yoktu. Bana ‘Arzu mısır yiyeceğim’ dedi. İftar için ona mısır hazırlıyordum” diye konuştu. Eşinin yüzme bildiğini de söyleyen Arzu Özal, “Havuz derin değildi. Ölüm nedenini Adli Tıp açıklayacak” dedi.
**SON FOTOĞRAF**
Murat Mehmet Özal, Sapanca’daki villasının havuzunda cuma günü boğuldu. Bir bacağının kırık olduğu öğrenilen ve dinlenmek için eşi Arzu Özal ile Sapanca’da ki villasına giden Özal, villanın bahçesindeki havuzda hareketsiz bulundu.
Özal, ambulansla Sapanca İlçe Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Dinlenmek için gittiği villasında ailesiyle tatil yapan Murat Mehmet Özal ve eşi Arzu Özal, HT Kulüp Genel Yayın Yönetmeni Reşat Balcıoğlu ile olaydan birkaç saat önce tatil fotoğraflarını paylaştı. Arzu Özal, Balcıoğlu’na yolladığı e-postada, eşinin çok mutlu olduğunu ve küçük kızlarıyla havuzda yüzdüklerini söyledi.
Anahtar Kelimeler: