O Kız Artık Yürüyor

Düzce Üniversitesi Beçiyörükler Kampüsü içerisinde meydana gelen minibüs kazasında ağır yaralanan ve omuriliği kırılan Nagihan...

Düzce Üniversitesi Beçiyörükler Kampüsü içerisinde meydana gelen minibüs kazasında ağır yaralanan ve omuriliği kırılan Nagihan Tecer isimli öğrenci, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yapılan ameliyatla tekrar yürümeye başladı.

Düzce Üniversitesi Beçiyörükler Kampüsü içerisinde iki hafta önce meydana gelen ve üniversite öğrencilerini taşıyan minibüsün kaza yapması sonrasında ağır yaralanan İşletme Fakültesi Hazırlık Sınıfı Öğrencisi Negihan Tecer’in omuriliği kırılmış ve genç kız yürüyemez hale gelmişti.

Reklam
Reklam

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda tedavi altına alındı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yardımcı Doç. Dr. Cengiz Tuncer tarafından başlatılan tedavi sürecinde ameliyat yapılmasına karar verildi ve kırık olan kemiğe vida yerleştirildi. Başarılı ameliyatla genç kız ve sedye ile geldiği hastanede ayağa kalktı ve yürümeye başladı.

Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Yardımcı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, genç kızın kısa sürede eski sağlığına kavuşacağı müjdesini vererek, “Sırttaki 12. omurgada kırık vardı. O kırık mevcut oldukça biz hastayı kaldıramıyorduk. Hastada kambur oluşacak ve sinirleri zedelenecekti. Ameliyata aldık ve sırttaki kırığın üstüne ve altına vidalarını koyduk. Bugün ikinci günümüz. Öğrencimiz İki günde ayağa kalktı. Bir sıkıtımız yok. Negihan bir aya kalmaz eski sosyal hayatına dönecek. Kazanın sonucu kalıcı bir hasar olmayacak. Nagiha’nın egzersiz yaparak kaslarını güçlendirmesi gerekiyor. Nagihan’ı 1 ay sonra çarşıda dolaşırken görebileceğiz. Nagihan büyük bir badire atlattı. Fakat eski sağlığına kavuşmasından dolayı ise oldukça mutluyuz” dedi.

Reklam
Reklam

Kazada ağır yaralanan Nagihan Tecer, kaza sırasında bilincinin açık olduğunu ve öleceğini düşündüğünü ifade ederek, “Doktorlarımız özellikle Cengiz Bey benimle çok ilgilendi. Benim şuurum kaza sırasında açıktı. Öleceğimi düşündüm. Sonra arabayı kaldırdıklarında tamamen uyandım. O an kalkıp yürüyebilirdim. Acıyı o zaman fazla hissetmedim. Sonradan buraya gelirken çok fazla acı çektim. Ama sağ olsunlar beni sağlığıma kavuşturdular. Cengiz Bey sağ olsun beni kurtardı. Artık çok iyiyim. Çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: