O maç 'iddiaları' çürüttü

'Futbolda şike' davasının 6. duruşmasına, Aziz Yıldırım'ın savunması ile devam edildi.

Tarihi duruşmada savunma sırası Aziz Yıldırım'da. Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, merakla beklenen savunmasında hakkındaki iddialara yanıt verdi. Yapılanları Türk futbolunu ele geçirme operasyonu olarak niteleyen Aziz Yıldırım, rakipleri Galatasaray ve Trabzonspor hakkında da çarpıcı iddialarda bulundu.

Tarihi şike davası, sanıkların savunmalarıyla sürüyor. Çağlayan'da görülen 6. duruşmada Olgun Peker'in ardından söz sırası Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'daydı. 3 Temmuz'da başlayan Şike Soruşturması'ndan bugüne kadar söyleyecekleri büyük bir merakla beklenen Başkan Yıldırım, savunmasında çok çarpıcı ifadeler kullandı.
Mahkemenin başında Aziz Yıldırım ile mahkeme heyeti arasında salona yöneticilerin alınıp alınmamasıyla ilgili tartışma yaşandı. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, salonda hiçbir Fenerbahçe yöneticisinin duruşmayı izlememesini istedi. Aziz Yıldırım, ''Siz hem kişileri hem de kulüpleri yargılıyorsunuz'' sözleriyle hakim Ekinci'ye yönetici arkadaşlarının salonda yer almalarını istedi. Yıldırım'ın bu isteği mahkemece kabul edildi ve yöneticiler salonda kaldı.

Yıldırım, savunmasının başında, ''Aziz Yıldırım'ın şahsi akıbetinin önemi yoktur. Fenerbahçe camiası koca bir çınardır. Koca çınardan tek bir yaprak koparılmasına izin vermeyecektir. Fenerbahçe sadece sportif alanda değil, sosyal alanda da her türlü yerini alacaktır. Ne kadar yargılarsanız yargılayın, Fenerbahçe ortadan kaldırılamayacak. Ben ve arkadaşlarım hiçbir zaman Fenerbahçe'yi kötü duruma düşürecek bir şey yapmadık. Buradan temiz çıkacağımızı ifade etmek istiyorum. Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe'' ifadelerini kullandı.

"TÜRK FUTBOLU DÖRT BİR YANDAN ABLUKA ALTINA ALINIYOR"

Türk Futbolu üzerinde oynanan oyunları uzun süredir izlediğini belirten Aziz Yıldırım, "Uzun bir süredir Türk Futbolu'nun üzerinde oynanan oyunları ibretle izlemekteyim. Tasarlanan bu oyun adım adım hayata geçirilmekte ve Türk Futbolu adeta dört bir yandan abluka altına alınmaktadır. Üstelik kendilerini Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde görenler bu projelerini hayata geçirmek için Yüce Meclisin, yasama, yürütme ve hatta yargı erklerini dahi kullanmaktan çekinmemektedirler. Ancak bunu yaparken unuttukları en önemli şey Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'dır'' dedi.

'YAPTIĞIM TESİSLER ÖRGÜTSE, EVET BU ÖRGÜTÜ BEN KURDUM"

Aziz Yıldırım, en çarpıcı çıkışlarından biri ise kendisine isnat edilen örgüt yöneticisi olmak iddiasına yönelikti. Yıldırım, ''Yaptığım hiçbir tesise kendi adımı vermedim. Yaptığım tesisler örgüt ise evet bu örgütü ben kurdum. Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle özdeşleşmiş geçmişten gelen Fenerbahçe'ye kimsenin mafya demeye, hakkı, cesareti ve yetkisi olamaz'' dedi.
"EMNİYETİN AÇIKLADIĞI 19 MAÇTAN 6'SI BUHAR OLUP UÇTU"
Başkan Aziz Yıldırım, emniyetin 6 temmuz'da ''19 maçta şike yapıldığı yönünde kuvvetli delil tespit edilmiştir'' raporuna, ''Emniyet, ortada iddianame yokken kararı açıklamıştır. Ancak daha sonra açıklanan iddianamede sadece 13 maçtan bahsedilmektedir. Yani sözde şike tespit edilen üstelik de tespitle kalınmayan aynı zamanda delillendirildiği resmi olarak açıklanan 6 maç adeta buhar olup uçmuştur'' yanıtını verdi.

"EMENIKE HABERİNİ YAPANLAR, AHLAKSIZ BİR DAVRANIŞ SERGİLEMİŞLERDİR"

Emenike ile ilgili bölümde ise Aziz Yıldırım, ''Emenike'nin şike için aldığı paraları sayarken çekilmiş fotoğraflarının olduğu ileri sürülmüş, ancak bu fotoğraflar hiçbır zaman ortaya çıkmamıştır. Çünkü ne şike parası ne de para sayan Emenike fotoğrafı vardır. Şike parası sayarken kameraya yakalandı haberini yapanlar da, ahlaksız bir davranış sergilemişlerdir. Onları ellerindeki Emenike'yi para sayarken gösteren kamera görüntülerini yayınlamaya davet ediyorum'' şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR BAŞKANI TFF'YE RİCA EDİP, HEM DEĞİŞTİRİYOR"

Trabzonspor'un, TFF'den rica ederek hakem değiştirdiğini de öne süren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Ben hakemin iyi maç yönetmesi yönünde TFF Başkanına ricada bulunuyorum, Trabzonspor Başkanı TFF'ye rica edip hakem değiştiriyor. Size göre hangi konuşma içeriği suç unsuru içermekte ve iş bu dinleme kararlarına delil olma niteliği taşımaktadır? Bu soruşturmada tüm kulüplerle ilgili fiziki takip ve iletişim dinleme kararı aynı anda alınsa ve uygulansaydı, o zaman bunun şike ve teşvik operasyonu olduğunu kabul ederdik" dedi.

BUGÜNLERDE ADALETİN BEKÇİLERİ, BU ÜLKEYE ŞİKEYİ GETİRENLERDİ

Galatasaray-Sturm Graz maçında 22 oyuncunun şike yaptığını da iddia eden Yıldırım, "Galatasaray-Sturm Graz maçını da hep beraber tekrar tekrar beraber seyredelim. O toleranslı şike nasıl yapılır? 22 oyuncunun nasıl şike yaptığını ibreti alem için tekrar görelim. Galatasaray'ın Malatyasporlu oyunculara verdiği arabaları, Bursaspor kalecisine teklif edilen şikeyi, Eskişehirspor Kalecisi Zalad'a, Ankaragücü'nü 8-0 yenmesini yeniden irdelemek lazım. O zaman temiz futbolu anlarız. Denizli'ye ne kadar teşvik primi verildiğini bir bürokratın ağzından dinleyelim. Bugünlerde adaletin bekçileri olanların bu ülkeye şikeyi, teşviki getirdiğini unutmayalım" ifadelerini kullandı.

ŞİKE PARASI YOLLASAM, BUNU RESMİ BANKA HESAPLARI ÜZERİNDEN YAPMAZDIM

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şike yapıldığı iddia edilen maçlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Savunmasının sonlarına doğru bu maçlara değinen başkan Yıldırım, Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı'ya gönderdiği ve iddianamede "şike parası" olarak geçen 500 bin dolara açıklık getirdi.
Başkan Yıldırım, "Şirketlerinin borçları nedeniyle Kenan Yaralı'ya bir arkadaşı olarak 500 bin dolar yolladım. Daha sonra kendisi de bu parayı bana çeklerle geri ödedi. Eğer şike parası göndermiş olsaydım bunu resmi banka hesapları üzerinden yapmazdım" dedi.

TRABZONSPOR'UN ŞİKE PARASI YOLLADIĞINA DAİR DUYUM ALDIM

Trabzonspor'un şike girişiminde bulunduğunu iddia eden başkan Yıldırım, "Manisaspor'da oynayan Trabzonlu oyunculara, Trabzonspor tarafından şike parası gönderildiğine dair duyum aldığımız için Ali Yıldırım ve Serkan Acar'ı, Teknik Direktör Hikmet Karaman ile görüşmeye gönderdim. Hikmet Karaman da bize gerekli güvenceyi verdi. Benim Hikmet Karaman ile yaptığım tek görüşme, hasta bir çocuğun İstanbul'da tedavisi içindi" ifadelerini kullandı.

BURSASPORLU OYUNCULARLA GÖRÜŞMÜŞ OLSAYDIM, KENDİ MAÇIMI BAĞLARDIM

Bursaporlu oyunculara şike ve teşvik primi teklif ettiğine yönelik iddiaları da yalanlayan başkan Yıldırım, "Ne gariptir ki Bursaspor'la şampiyonluk yolunda beraber kaldık ve 2 puan kaybettik. Eğer Bursalı oyunclarla görüşmüş olsaydım, kendi maçımı bağlar onu kazanırdım" dedi.

EMNİYETTE FIRAT KOCAOĞLU DEDİLER, İDDİANAMEYE İSE MURAT ŞAHİN KOYULDU

Şike yapıldığı idida edilen Kasımpaşa-Fenerbahçe maçıyla ilgili de açıklamalarda bulunan başkan Yıldırım, "Emniyette Kasımpaşa kalecisi Fırat Kocaoğlu'na şike teklif ettiğim söylendi. İddianameye ise bu oyuncunun yerine yedek kulübesinde oturan Murat Şahin konulmuş. Benim maç sonunda Murat Şahin'e teklif ettiğim 100 bin TL'yi 75 bine düşürdüğüm iddia edilmiş. Koskoca Fenerbahçe başkanıyım şike yapsaydım 100 binin hepsini verirdim" diye konuştu.

ŞİKE TEKLİF ETTİĞİMİZ OYUNCULAR YEDEK KULÜBESİNDE

Başkan Aziz Yıldırım, geçtiğimiz sezonun son haftasında oynanan ve çok konuşulan Sivasspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak ise, "Ne gariptir ki şike ve teşvik teklif ettiğimiz oyuncular ya 80. dakikadan sonra oyuna girmiş ya da yedek kulübesinde oturmuşlardır. Böyle şike mi olur" ifadelerini kullandı.
MAHKEME BAŞKANI MEHMET EKİCİ DURUŞMAYI BİTİRDİ
Başkan Yıldırım'ın savunması hakim Mehmet Ekinci'nin müdahelesiyle yarıda kaldı. Hakim Mehmet Ekinci'nin özetlemisini istediği Sivasspor-Fenerbahçe maçla ilgili başkan Aziz Yıldırım, "Bu öyle kısa bir konu değil" cevabını verdi. Bunun üzerine hakim Ekinci, duruşmayı bitirerek Aziz Yıldırım'ın perşembe günü savunmasına devam edeceğini açıkladı.

İŞTE AZİZ YILDIRIM'IN GÜNE DAMGA VURAN SÖZLERİ

  • Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı olmanın onurunu, gururunu yaşıyorum

  • Aziz Yıldırım'ın şahıs akıbetinin önemi yoktur

  • Fenerbahçe camiasının, koca çınardan tek bir yaprak koparılmasına izin vermeyecektir.

  • Fenerbahçe sadece sportif alanda değil, sosyal alanda da her türlü yer alacaktır.

  • Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz, siz hem kişileri hem de kulüpleri yargılıyorsunuz.

  • Fenerbahçeli olmayı, her zaman herşeyin üzerinde tuttum.

-Bu dava bir şahıs davası değil bir Fenerbahçe davasıdır.

  • Basın, gazete satmak için ailemiz olduğunu düşünmeden yıpratıcı haberler yapılıyor.
  • Hasta olmadığım halde hastalandığım yazıldı.
  • İnsanlara Türklük gücü ve yaşama umudu veren Fenerbahçe, halkın sevgilisi olmuştur.
  • Fenerbahçe Kuvayı Milliye ruhunun temsilcisi oldu.
  • Fenerbahçe, Türk olmayı her şeyin üstünde tutan gençler tarafından kurulmuştur.
  • Bize saldırının temel nedeni, kuruluş yıllarındaki felsesemizdir.
  • Buradan temiz çıkacağımızı ifade etmek isterim.
  • Dar ağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe olacak.
  • Ben ve arkadaşlarım hiçbir zaman Fenerbahçe'yi kötü durumda bırakacak eylemlerle bulunmadık.
  • Ne kadar yargılarsanız yargılayın, Fenerbahçe ortadan kaldırılmayacak.
  • 22 yıldır bu kulübe hizmet veriyorum. Asla şike gibi bir suça bulaşmadım. Poliste maruz kaldığım muameleyi hak etmedim.
  • Yaptığım hiçbir tesise kendi adımı vermedim.
  • Fenerbahçe'yi Atatürkçü yoldan çevirme gayreti var.
  • Birbirini tutmayan telefon konuşmaları hiçbir şeye kanıt olamaz, masumiyetimizin ortaya çıkacağına inancım tam.
  • Şayet bunca hizmetim örgüt faaliyetiyse, evet bu örgütü ben kurdum.
  • 6 Temmuz'da emniyet ortada iddianame yokken kararı açıklamıştır.
  • Çıkar amaçlı suç örgütü demek, mafya demektir. Kimse Fenerbahçe başkanına, yöneticisine mafya diyemez.
  • Yıllarca her türlü spor suçuna göz yumanlar, Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler üzerinden kendini aklamaya çalışmaktadır.
  • Bu soruşturmada sadece Türk sporu değil, ülkemiz hukuk tarihi için de çok tuhaf şeyler oldu.
  • Emniyette fotoğrafımı çekip gazeteye bastılar, gereğini yapın.
  • Fenerbahçe'nin yükselişini önleyemedikleri için bu kurguyu yaptılar.
  • Emniyet 19 maçta şike var diye açıklama yaptı, iddianamede 13 maça yer verildi. 6 maç buhar oldu uçtu.
  • Ben hastanedeyken adres kısmına Metris yazdılar.
  • Medya kendisine verilen görevi bu süreçte yerine getirdi.
  • Emenike'nin para sayarken çekilen fotoğrafları nerede? Bunu söyleyenler ahlaksız bir davranış göstermişlerdir.
  • Polis tribünlere gelmek isteyen bazı taraftar gruplarını içeriye almıyor, bu haklar engellenemez.
  • Kulüplerine sahip çıkan Fenerbahçelilere polis biber gazı sıkmıştır.
  • Gazete patronlarının benden daha temiz olduğunu düşünmüyorum.
  • Kulüp bütçesi 16'dan 225 milyon dolara ben ve arkadaşlarımın çabalarıyla çıktı. Savcı Öz umarım vicdanen rahattır.

  • Yapacağımız adil yargılama sonucu söz konusu suçları işlemediğime inancım tamdır.

  • Biz ucuz şampiyonluk peşinde koşmadık.
  • Bugün adaletin bekçiliğini yapanlar, şikeyi Türkiye'ye getirenlerdir. Ama konu şike değil, futbolu ele geçirmektir.
  • Bu soruşturmada tüm kulüplerle ilgili dinleme kararı aynı anda çıksaydı bunun bir şike operasyonu olduğuna inanırdım.

  • Fenerbahçe'ye anlam veren kupalar değil, kupalara anlam veren Fenerbahçe'dir.

  • Savcı, üyesi olduğu kulübün büyüklüğünü kavrayamamış.

  • 2001'de 'Türkiye'de şike var' dediğim için hak mahrumiyeti cezası aldım. O zaman şikeyi TFF kulüplerle birlikte yapıyordu.

  • 'Üzülmeyin, kaybettiğiniz her şey, başka bir şekilde geri gelecektir' der Mevlana.

  • Ne Metris, ne darağacı bizi bu sevdadan vazgeçiremez. Biz dünya kulübü olma yolunda emin adımlarla yürümekteyiz.

  • Fenerbahçe'nin bir kuruşunu zimmetime geçirdiğim kanıtlanırsa kendimi ölümle cezalandırırım.

  • İspatlayamayanlardan da istifa beklerim.

  • Kendi kaynaklarından 30 milyon doları harcayan insanı şike davasında yargılamak haksızlıktır.

  • Fenerbahçe kimseden 5 kuruş almadan stadını yaptı.

  • Devlet TT Arena'ya 600 milyon TL harcadı, ülkeye faydalı diye sustuk.

  • Benden önce amatör şubeleri kim takip ederdi? Şimdi amatör şubelerde dünya Türkiye'yi takip ediyor.

  • Malatya'ya Doğan gönderen, Ankaragücü'nü 8-0 yenen, Denizli'ye teşvik gönderenler adaletin bekçileri oldular.

  • Savcı, Fenerbahçe'yi bırakmak istemediğimi söylüyor. Ama daha önce iki kez istifa ettim. Taraftarlar bırakmama izin vermedi.

  • Denizli maçından önce neler olduğunu Ali İpek, Yusuf Şimşek ve Galatasaraylılar anlatsın.

  • Torbalarda para varmış. Durdur, paraları yakala, zabıt tut, kanıtla... Bunlar nedense olmamış...

  • O kadar çok paramız var ki; Bilyoner'i de kapatmışız.

  • İddia edilen 13 maçta parasız mı şike yaptık?

  • Bilyoner'i kapattığımız ve iddia olayına girdiğimiz söylendi. Oysa Bilyoner, şampiyon olursak futbolcuları götüreceğimiz gece kulübüydü.
  • İlhan Ekşioğlu tesise çatı yapmak için muhasebeden para alıyor, sonradan inşaatçılarla anlaşamıyor, parayı iade ediyor. Bu paraya şike parası deniyor, şike parası tekrar kulübe iade edilir mi?
  • Galatasaray için gelenek olmuş... Ama biz burada transfer şikesiyle suçlanıyoruz. Bu da iddianamenin ne kadar yanlı olduğunun kanıtıdır.
  • Bu FIBA, Basketbol Federasyonu değil, FIBA dediğimiz banka... Her şeyi karma karışık ettiler...
  • Suç isnad edilecek tek bir konuşmam yok. Çünkü hiçbir suça bulaşmadım.
  • Galatasaray, sözleşmesi devam eden oyuncuları ayartıyor, kimsenin sesi çıkmıyor.
  • İyiyim demek, şike yapılıyor mu demek oluyor sayın hakim?
  • Trabzonspor adına Sivas'a Zeki Mazlum 1 Milyon TL teşvik parası götürüyor. Mecnun Odyakmaz 'Olmaz' diyor.
  • 7 Haziran'da fiziki takip yapılıyor, Organize Şube kulüpten para çıktığını söylüyor, ama dernekler böyle bir para çıkmamış diyor.

  • Hastane çıkışı telefonda yönetici soruyor, 'İyiyim, sen nasılsın' diyorum, 'Çok iyiyim' diyor. Savcı buna şike delili diyor.

  • Mesajları başka kulüplere atıyor, ama dinlenmiyor ve tapeler çıkmıyor.

  • Kime yakındı acaba Tahir Kıran? Talebimdir, lütfen araştırın.

  • Suçluların beraat ettiği yerde yargıçlar hüküm giyer.

  • Hacivat Karagöz orta oyunu oynanmaktadır.

  • Savcı ikide bir bana Genç Fenerbahçeli'yim deyip durdu. Genç Fenerbahçe liderini korudu, adresi bulunamadı diyerek takipsiz bıraktı.

  • İlhan Ekşioğlu, inşaatçıdır. Kulübün inşaat işlerini yapar. İşçi inşaat gibi kelimelerin kullanılması kadar doğal bir şey yoktur.

  • Adaletin renk skalasında sarı ve lacivert yokmuş. Suçluların beraat ettiği yerde yargıçlar hüküm giyer.

  • Fenerbahçe Cumhuriyeti her zaman en iyilerle ayakta kalmıştır ve kalacaktır.
  • İlhan Ekşioğlu, inşaatçıdır. Kulübün inşaat işlerini yapar. İşçi,inşaat gibi kelimelerin kullanılması kadar doğal bir şey yok.
  • Fenerbahce'nin buyuk taraftarlarina tesekkur ederim. Bu sevdanin hicbir sekilde bitmeyeceginin mucadelesini veriyorlar.
  • Emniyette bana Kasımpaşa kalecisi Firat Kocaoğlu ile şike yaptığım soruldu.İddianamede ise Fırat yerine Murat Şahin konulmuş.
  • Koskoca Fenerbahçe Başkanı 100 bin teklif edip, mactan sonra 75 bin TL'ye düşürdüm der mi? Yapacak olsam hepsini veririm.
  • Bursaspor'a teşvik vermişiz. Ama 2 hafta önce Bursa ile oynayıp 2 puan kaybettik. Madem ben bunu yapabiliyorum, niye kendi maçımda yapmadım? Neden puan kaybettim? Öyle bir şey mantıklı mı?
  • Fezlekede Kasımpaşa kalecisi Tolga'ya para verdik diye suçlandık. İddianamede Murat Şahin oldu. Murat Şahin maçta oynamadı. Bütün para verdiğimiz oyuncular ya hiç oynamamıs ya da 80. dakikadan sonra oyuna girmiş. Bu nasıl iş?
  • Ali Yildirim, Wederson ve Sercan ile şike yapmış ve pazar günü İstanbul'da görüşelim demiş. Ama Pazar Trabzonspor - Bursaspor maçı vardı.