O mezardaki kemikler Orlandi’nin mi?

Orlandi’yi kaçırdığı iddia edilen mafya babasının mezarından 200 şüpheli kemik çıktı...

Papa İkinci Jean Paul’e suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca’nın “Serbest bırakılmam için kaçırıldı” dediği, Vatikan vatandaşı Emanuela Orlandi’nin davasında kilit rolde olan mafya babası Enrico De Pedis’in mezarı açıldı. 29 yıldır kayıp olan Orlandi’nin yıllar önce yürütülen soruşturması sırasında, “O mafya babasının mezarı Orlandi’nin gizemini aydınlatacak” ihbarını değerlendiren savcılar, Vatikan’ın yıllar sonra izin vermesinin ardından Roma’nın ünlü Magliana çetesinin lideri Enrico De Pedis’in, St. Apolliane Bazilikası’ndaki kabrini açtı.

Reklam
Reklam

Orlandi’yi kaçırdığı iddia edilen De Pedis’in naaşının iyi durumda bulunduğu ve adli tıpta DNA testinden geçeceği belirtildi. Uzmanlar, kabirde tek ceset bulunduğunu görünce önce hayal kırıklığına uğradı. Ancak, daha sonra mezarın hemen yanındaki bir bölmede 200 kadar farklı kemiğe rastladılar. Bu da Orlandi’nin mafya babasıyla birlikte gömüldüğü iddiasını bir kez daha kuvvetlendirdi. Kemikler hemen DNA analizine gönderildi. ‘Türkiye’de yaşıyor’ Geçen hafta da eski bir hakim ve şu anda Orlandi ailesinin avukatlığını yürüten Ferdinando Imposimato, “Orlandi kesinlikle hayatta. Ya Türkiye’de ya da bir Ortadoğu ülkesinde” diye konuşmuştu.

İtalyan avukat Orlandini’nin Ağca’nın serbest bırakılmasını sağlamak isteyen ülkücüler tarafından kaçırıldığını, önce Almanya sonra Fransa’ya götürüldükten sonra son olarak doğuda bir ülkede hayatını sürdürmeye devam ettiğini iddia etti. Imposimato, Orlandi’nin kendisini kaçıran ülkücülerden birine aşık olduğunu ve ikilinin sonunda Türkiye’de bir hayat kurduklarını söyledi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: