O yazı için özür dilediler

Amerikalı rock grubu Alice in Chains'in, Türkiye ve Türklere hakaret etmeleri nedeniyle gelen tepkilerden dolayı aynı sitede özür mesajı yayınlandı.

Dünyaca ünlü Amerikalı rock grubu Alice in Chains, 25 Haziran'da Sonisphere Müzik Festivali kapsamında İstanbul İnönü Stadyumu'nda sahneye çıkmıştı. Konserin ardından grubun resmi internet sitesinde bir yazı yayınlandı. "Alice in Chains ve beraberindeki ekibin Türkiye'deyken terör korkusu yaşadığı" ve "Türkler'in ter koktuğu" iddialarıyla kaleme alınan yazı, büyük tepki çekti. Tepkiler üzerine aynı sitede bir özür mesajı yayınlandı. "İstanbul'u tekrar ziyaret etmek" başlıklı özür yazısında şu satırlara yer verildi:

Yazı özensiz ve ruhsuzdu
"İstanbul'dan yazdığım yazıya alınanlardan özür dilemek için bunu yazıyorum. Kimseyi incitmek istememiştim ama yazıyı yeniden okuyunca neden sinirlenildiğini anladım. Yazı özensiz ve ruhsuzdu, onu blog'dan çıkardım. İstanbul'da iş yaptığım herkes arkadaşça ve yardımseverdi. Keşke dışarı çıkıp şehri görebilmek için daha fazla zamanım olsaydı. Kimseye hakaret etmek istemedim. Yazımdan dolayı incittiğim herkesten özür dilerim." Özrün ardından, yazının siteden tamamen kaldırılmadığı, yalnızca deodoranla ilgili paragrafın çıkarıldığı dikkat çekti.