Obama, "En güçlü 100 şöhretli" listesinde

Amerikan Başkanı Barack Obama, iş çevrelerinin etkin dergisi Forbes'un her yıl yayımladığı "en güçlü 100 şöhretli" listesine giren ilk devlet başkanı oldu.

Tarihi başkanlık seçiminin, kitabının milyonlarca satmasına ve 12 ayda 2,5 milyon dolar kazanmasına yardımcı olduğu Obama, listeye 49. sıradan girerek, Angelina Jolie, Oprah Winfrey veya Madonna'nın çok gerisinden müzik, sinema ve spor dünyasının en çok kazanan ve en şöhretlileri arasında kendine yer buldu.

Forbes'un en güçlü şöhretler listesinin son iki yıldır zirvesinde yer alan Amerikan ekranlarının "anaç" sunucusu Oprah Winfrey'nin tacı, bu yıl gelirlerinden çok medya ile internet eleştirileri hesaba katılınca Angelina Jolie'nin eline geçti.
Ancak listede ikinciliğe düşen Winfrey, geçen yılın 3'üncüsü ve Brad Pitt'in eşi Jolie'nin 27 milyon dolarlık gelirine karşılık, 275 milyon dolar gibi rekor bir geliri elinde bulundurmaya devam ediyor. Listede geçen yılın 21'incisi şarkıcı Madonna, son turnesi sayesinde ve bulvar gazetelerinde bir numara olmaya devam etmesinin yanı sıra 110 milyon dolarlık gelirinin yardımıyla 3. sırada yer aldı.

Reklam
Reklam

AA