Obama: "Gazze'deki durum sürdürülemez"

Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ile görüşen ABD Başkanı Barack Obama, Gazze'deki durumun 'sürdürülemez' olduğunu söyledi.

WASHINGTON (İHA) - Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ile görüşen ABD Başkanı Barack Obama, Gazze'deki durumun 'sürdürülemez' olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ile görüştü. Gazze'deki durumun 'sürdürülemez' olduğunu ifade eden Obama, Gazze'ye daha iyi yaklaşım gösterilmesi çağrısında bulundu. Bölge zor bir dönemin yaşandığını kaydeden Obama, Gazze'deki devam eden problemlere dünya çapında dikkat uyandıran yardım gemilerine düzenlenen saldırıyı 'trajedi' olarak gördüklerini söyledi. BM Güvenlik Konseyi'nde bu olayı açık şekilde kınadıklarını ve tam soruşturma açılması talebinde bulunduklarını da ifade eden Obama, "Bütün gerçeklerin ortaya çıkması önemlidir" dedi.

Reklam
Reklam

Obama ayrıca Gazze'ye en büyük miktarda insani yardım bağışında bulunan ABD'nin buna ek olarak 400 milyon dolarlık yardımda bulunacağını da söyledi. Obama bu yardımların ev ve okul inşaatı ile Gazze ve Batı Şeria'daki iş geliştirilmesinde kullanılacağını ifade etti.