Obama ilk yurtdışı gezisini yaptı

(AA)Obama ilk yurtdışı gezisini yaptı Kanada'nın başkenti Ottowa'da Başbakan Stephen Harper'la görüşen Obama, düzenlenen ortak basın toplantısında, Afganistan'a yaptıkları katkılardan dolayı Harper'a teşekkür etti, takviye asker ya da yardım talebinde de bulunmadı.

İ

klim değişikliğiyle mücadele için Kanada ile temiz enerji teknolojisi geliştirilmesi konusunda yeni bir girişim başlatacaklarını da açıklayan Obama, bu türden sorunların tek başına halledilmesinin güç olduğunu belirtti.Kanada'nın ekonomisini güçlendirme çabalarından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Amerikan Başkanı, iki komşu ülkenin otomotiv sanayisini güçlendirmek için çalışabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Obama, Kanada ile ticaret hacmini daraltmak değil, büyütmek istediğini ifade ederek, onayladığı ekonomi paketinde bu amacına aykırı bir nokta bulunmadığını vurguladı.Barack Obama, ABD, Kanada ve Meksika arasındaki serbest ticaret anlaşması NAFTA'ya, ticarete zarar vermeden, çalışma ve çevreyle ilgili daha uygulanabilir hükümler eklenmesiyle ilgili görüşmelere başlamak istediğini söyledi.

Obama'nın başkanlık seçimi kampanyası sırasında, NAFTA'yı yeniden müzakere etme taahhütleri, Kanada'da endişelere yol açmıştı.