Obama Kuzey Carolina'da kazandı, Indiana'da kaybetti

INDIANAPOLIS (İHA) - Demokrat Parti Başkan adayı Barack Obama, son büyük ön seçimlerin yapıldığı Kuzey Carolina'da zafer kazanırken, Indiana eyaletinde rakibi Hillary Clinton'ın gerisinde kaldı.

Seçimleri az farkla önde götüren Obama böylece, siyah nüfusun yoğunlukta olduğu Georgia, Alabama, Louisiana ve Güney Carolina gibi güney eyaletlerindeki galibiyet serisine bir yenisini daha ekledi. Clinton ise, Indiana'daki zaferiyle Obama'nın aradaki farkı açmasına izin vermeyerek başkanlık yarışındaki mücadelesinde umutlarını sürdürdü.

Reklam
Reklam

Anket başı seçim sonuçlarına göre Obama'nın Kuzey Coralina'da oyların yüzde 64'ünü kazandığı bildirildi. Indiana eyaletinde ise Clinton'ın oyların yüzde 56'sını aldığı, Obama'nın ise yüzde 44'de kaldığı ifade edildi.

Her iki eyaletteki oy dağılımında renk farkı ile ekonomik etkenlerin ön plana çıktığı belirtildi.

Obama, Indiana'da kaybetmesine rağmen eyaletteki siyah nüfusun yüzde 90'dan fazlasının oyunu almayı başardı. Obama'nın beyazlardan ise yüzde 61 oranında oy aldığı kaydedildi.

Kuzey Carolina'da ise Obama yine eyaletteki siyahların yaklaşık yüzde 90'ının oyunu aldı. Obama'nın, bugünkü ön seçimler öncesinde bin 745 delegesi bulunuyor. Clinton ise bin 608 delegenin desteğine sahip. Adaylar, Demokrat Parti Başkanı olabilmesi için 2 bin 25 delegenin oyuna ihtiyaç duyuyor.