Obama neden ağladı?

Demokrat aday Obama'nın anneannesi Madelyn Dunham Hawai'de yaşamını yitirdi. Tüm Amerikan gazeteleri, seçim haberlerinin yanında bir de Obama'nın duygulu bakışları ve yaşlı gözleriyle fotoğraflarını yayınladı. Seçimden bir gün önce gelen bu "kara haber" Obama'yı halkın gözünde bir daha "sempatik" insan yaptı.

Ancak 86 yaşındaki kadının seçimlerden bir gün önce ölmesi, Obama'nın hemen sonra ölümü bir konuşmada açıklanması, anneannenin ölmeden önce, erken oy kullandığının ifade edilmesi, her şey Cumhuriyetçi kampını çileden çıkardı..

Reklam
Reklam

Cumhuriyetçi internet siteleri ve forumlara göre, tüm bunlar obama'nın son "seçim stratejisi"... Anneanne aslında geçen hafta öldü. Obama, Hawai'ye onun için gitti. Ancak öldüğü seçimden bir gün önce açıklandı. Her şey daha fazla oy içindi..

Cumhuriyetçilere göre, Obama beyaz anneannesini kullanarak hem kendisini "acındırmayı" hem de beyazlara "ben de aslında sizdenim" mesajı vermek istiyor. Bazılarına göre, Obama'nın geçen hafta yaptığı Hawai ziyaretinde yaşlı kadının durumu belliydi. Ancak Obama ailesi, kadını uyuttu. Ve ölümünü geciktirdi.