Obama Nobel'i almak için Norveç'te

ABD Başkanı Barack Obama, Nobel Barış Ödülü'nü almak üzere Norveç'e geldi. Obama'nın ödül törenindeki konuşmasında Afganistan savaşından söz edeceği belirtildi.

2009 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen ABD Başkanı Barack Obama, ödülünü almak üzere eşi Michelle ile birlikte Norveç'e gitti. Norveç'in başkenti Oslo'daki törende ödülü alacak Obama'nın yapacağı konuşmada Afganistan konusunu ele alacağı belirtildi.

ABD Başkanı Obama, Nobel Barış Ödülü'nü bugün Oslo'da alıyor. Obama, ödülünü bugün öğleden sonra Oslo City Hall'de düzenlenecek törende alacak. Obama'nın daha sonra bir konuşma yapacağı da öğrenildi. Obama, Oslo Belediye Sarayı'ndaki törenin ardından yarın sabah ülkeden ayrılacak. Normalde üç gün süren Nobel etkinliklerine "asgari katılımda bulunabileceğini" açıklanınca, Obama'nın ziyaretinin 24 saatten kısa tutulması kararlaştırıldı.

Reklam
Reklam

Obama'nın konuşmasının metnini hazırlayan Jon Favreau, hem Nobel Barış Ödülü alan hem de Afganistan'a 30 bin takviye asker göndermeye karar veren Obama'nın bu çelişkiyle ilgili bir konuşma yapacağını açıkladı. Göreve başlamasının üzerinden bir yıldan az zaman geçmiş olmasına rağmen 2009 Nobel Barış Ödülü'nün Obama'ya verilmesi genel bir şaşkınlık havasına neden olmuştu.

İHA