Obama: Oklahoma’yı yalnız bırakmayacağız

Obama, Oklahoma’da meydana gelen hortum felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileklerini iletirken, ülkenin Oklahoma’ya gereken bütün yardımı sağlayacağını söyledi.

WASHINGTON (İHA) - Beyaz Saray’da basına açıklamalarda bulunan Obama, “Ulus olarak bütün odağımızı arama kurtarmaya verdik” dedi. Obama ayrıca, Oklahoma’nın ihtiyacı olan bütün kaynaklara erişebileceğini belirtti.

Yetkililerin Newcastle ve Moore kentlerini yerle bir eden felaket sonrası oluşan toplam ekonomik hasarı ve ölü sayısını henüz tam olarak belirleyemediğini ifade eden Obama, Oklahoma'nın iyileşmek için uzun bir yolu olduğunu ancak bu yolda yalnız kalmayacağını dile getirerek, Oklahoma’ya ülkenin her bir yanından gönüllülerin akın ettiğini söyledi. Obama, hasar gören bölgelerin yeniden inşasında hükümetin de yardımda bulunacağı güvencesini verdi.

Reklam
Reklam

ABD’nin orta-batı eyaletlerinde Pazartesi günü öğleden sonra meydana gelen 3,2 kilometre çapında ve saatteki hızı yaklaşık 320 kilometreye ulaşan kasırga, en az 91 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Dünya haberler