Obama TV şovunda 'daha fazla zaman' istedi

ABD Başkanı Barack Obama Jon Stewart'ın 'The Daily Show' programına katılarak öngördüğü reformları gerçekleştirmek için daha fazla zaman istedi.

Obama, hedef kitlesi genç izleyiciler olan TV programına katılarak tabana ivme kazandırma umudunda

Başkan Barack Obama, Comedy Central kanalında yayınlanan şova katılan işbaşındaki ilk başkan sıfatını kazandı.

2 Kasım'da yapılacak ara seçimlerde Demokratların, Amerikan Kongresindeki kontrolü kaybetmesi bekleniyor. Başkan Obama da seçimler öncesinde kampanya çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Obama, "İnsanların her günkü hayatlarında değişim yaratmakta olan bir gündemle geldik. Bu yeterli mi? Hayır. Ben ve sanırım birçok Demokrat, insanların daha fazla ilerleme kaydedilmesini istediğinin farkında." dedi.

Reklam
Reklam

Sunucu Jon Stewart'ın, Başkan Obama'ya, umut ve değişim sözüyle seçilmesinden iki yıl sonra, Demokratların hala niye "Lütfen bize bir fırsat daha tanıyın!" söylemini sürdürdüklerini sordu.

Obama, buna yanıt olarak değişimin bir gecede gerçekleşmeyeceğini belirtti; "Kampanya sırasında 'değişim olabileceğine inanın' dediğimizde, 18 ayda değişiklik olacağı sözünü vermemiştik. Değişime inanın diyorduk. Ama biliyor musunuz, bu değişimi gerçekleştirmek için çalışmak şart!" dedi.

Başkan Obama, süregiden yüksek işsizlik oranı ve konut piyasasındaki durgunluk yüzünden duyulan sabırsızlık ve sıkıntı duyulduğunu kabul etti; ancak Amerikalıların Obama yönetiminin kaydettiği kimi ilerlemelerden de haberdar görünmediklerini söyledi.

Jon Stewart, "Bizim bilmediğimiz ne yaptınız? Bize yeni iş kolları ve sağlık hizmetleriyle dolu bir sürpriz parti vermeyi mi planlıyorsunuz?" diye sorunca, Obama, Demokratların, çocuklar için devlet desteğinde bir sağlık sigortası programını geçirdiklerini ve kredi kartları konusunda yeni bir yönetmelik benimsediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Obama, sağlık hizmetleri alanındaki reformların "sınırlı olduğu" suçlamalarını da reddetti.

Barack Obama, muhafazakar bölgelerde, tartışmaları olmasına rağmen reform adımlarını destekleyen Demokratların, yeniden seçilerek, "ödüllendirilmesi gerektiğini" söyledi.

Jon Stewart'ın sunduğu The Daily Show, her akşam her iki partiden politikacıları hedef alıyor amai sunucusu sol eğilimli olmasıyla tanınıyor ve Cumhuriyetçiler arasındaki açık ikiyüzlülükleri ve bağnaz tutumları iğneleyen yayınlar yapılıyor.

Şovun hedef izleyici kitlesi de, daha genç yaştaki Amerikalılar. Yorumcular, Obama'nın bu programa katılmakla, seçim öncesinde parti tabanında yeniden bir heyecan yaratmayı umuyor olabileceğini belirtiyorlar.