Obama ve Clınton demokrat parti için bir araya geliyor

WASHINGTON (İHA) - Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama ve eski rakibi Hillary Clinton, başkanlık seçimleri öncesinde ilk kez bugün New Hampshire eyaletinin Unity kasabasında birlikte kampanya yürütecek.

Clinton, merkez sol partilerin bir araya geldiği sembol bir yer olan Unity'de, Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain'e karşı Obama'ya destek verecek. Seçim kampanyası çerçevesinde ilk kez bugün bir araya gelecek olan Obama ve Clinton, Cumhuriyetçiler'e karşı güç birliği yapıyor. Bu arada Obama, Clinton'a jest yaparak seçim kampanyalarından kalan 20 milyon dolarlık borcunun ödenmesine yardımcı olmak için eski rakibine kişisel hesabından 4 bin 600 dolar yardımda bulundu. Dün Washington'ın Mayflower Oteli'nde Clinton'ın finansal destekçileriyle bir araya gelen Obama, eski rakibinin seçim borcunu kapattıktan sonra kendi kampanyası için çalışacak.

Reklam
Reklam

Obama, Clinton'ın 200'den fazla mali destekçisiyle yaptığı toplantıda, "Seçimler sırasında Hillary'i yanımda görmeye ihtiyacım olacak. Hepinize ihtiyacım olacak" diye konuştu.