Obama yeni bütçeyi savunma sözü verdi

WASHINGTON (İHA) - ABD Başkanı Barack H. Obama, temiz enerji ve sağlık sistemine yönelik yatırımları ihtiva eden bütçe önerilerini, Kongre'den gelen muhalefete rağmen savunmaya devam edeceğini söyledi.

Obama haftalık konuşmasında, "Küçük adımlar atmak veya (geçmişte) yaptıklarımızı tekrarlamak için buraya gelmedim. Kasım ayında sandık başına gidildiğinde, bu ülkenin talep ettiği kapsamlı değişiklikleri gerçekleştirmek için buraya geldim. Bu bütçe için mücadele edeceğim" dedi.

Obama, Perşembe günü ekonomik reformlar, sağlık sistemi, iklim değişikliği ve eğitim alanlarına yatırımı içeren 3.55 trilyon dolarlık bir bütçe taslağı sunmuştu.
Bütçe önerisinin "gerçek ve kapsamlı bir değişimi" ifade ettiğini kaydeden Obama, bunun ayrıca Washington'daki statükoya karşı bir "tehdit" olduğunu belirtti.
Obama'nın sosyal güvenlik sisteminde reform yapmayı ve ABD ekonomisine istikrar kazandırmayı amaçlayan 3.55 trilyon dolarlık bütçesinin 2009'da 1.75 trilyon dolar açık vermesi bekleniyor. 2010'da ise bu rakamın 1.71 trilyon olacağı tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam