Obama'dan Erdoğan'a iki güvence

ABD Başkanı Barack Obama, NATO Genel Sekreteri konusunda varılan uzlaşma çerçevesinde verilen sözlerin gerçekleşmesi konusunda kişisel olarak çaba sarf edeceğini belirterek, "Verdiğim sözlerin takipçisi olacağım" dedi.

ANITKABİR DEFTERİNE NE YAZDI?

FOTOĞRAFLARLA OBAMA'NIN TÜRKİYE TURU

OBAMA'NIN KORKTUĞU AN

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile yaklaşık 1 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen görüşmede Başbakan Erdoğan'ın Dış Politika Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Görüşmede Ortadoğu barış süreci, Ermeniston konusu, terörle mücadele konuları ve ikili ilişkiler kapsamlı olarak ele alındı. Edinilen bilgiye göre, Obama görüşmede Türkiye'nin arabuluculuğunda gerçekleşen Suriye-İsrail arasındaki görüşmeleri yakından takip ettiğini belirterek, bunun devam etmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

"NATO'da işbirliği önemli" diyen Obama, NATO Genel Sekreteri konusunda varılan uzlaşma çerçevesinde verilen sözlerin gerçekleşmesi için kişisel olarak çaba sarf edeceğini vurguladı. Obama, "NATO'da verdiğim sözlerin takipçisi olacağım" diyerek güvence verdi.

ANITKABİR DEFTERİNE NE YAZDI?

FOTOĞRAFLARLA OBAMA'NIN TÜRKİYE TURU

OBAMA'NIN KORKTUĞU AN

Erdoğan-Obama görüşmesinde Ermenistan konusu da gündeme geldi. Ermenistan-Azerbaycan ve Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin ayrıntılı olarak masaya yatırıldığı görüşmede Ortadoğu konusu da etraflıca değerlendirildi.

Görüşmede Obama, PKK terör örgütü konusundaki görüşünü de yineledi. Terör örgütü PKK'nın bitirilmesi konusundaki kararlılığını dile getiren Obama, bu konuda da Türkiye'ye teminat verdi. Görüşmede ayrıca ekonomik işbirliğinin arttırılması için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği de vurgulandı.

Reklam
Reklam