Obama'dan 'Nobel' açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen törenle Nobel Barış Ödülü'nü aldı.

Obama, Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg'le ortak bir basın toplantısı düzenledi. Barack Obama, ödül töreninde yaptığı konuşmada "Ödülü, benden fazla hak edenler olabileceğine şüphem yok" dedi.

ABD Başkanı, görevinin dünyada kapsamlı barışla güvenlik yolunda çabalarını sürdürmek olduğunu söyleyerek, önce dünyanın nükleer silahların yayılmasının önlenmesi sonra da dünyanın nükleer silahlardan arındırılması ile iklim değişikiğiyle mücadele yolunda çaba harcayacağını belirtti.

Obama, diplomatik çözümleri destekleme ve nükleer silahsızlanmayı sağlama yönündeki olağanüstü girişimleri nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü. Nobel Ödül Komitesi, bu yıl Barış Ödülü için 205 kişinin aday gösterildiğini ve bunun şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sayı olduğunu duyurmuştu. Barack Obama, Nobel Barış Ödülü'nü görevdeyken kazanan üçüncü ABD Başkanı. Daha önce Theodore Roosevelt 1906'da, Woodrow Wilson 1919'da ödüle layık bulunmuştu.

Reklam
Reklam

İHA