Obama'nın amcası alkollü araba kullanmaktan göz altına alındı

Boston'da yaşanan olayda gözaltına alınan Onyango Obama, kefalet işlemleri için Beyaz Saray'ı aramak istedi.

ABD devlet başkanı Barack Obama'nın amcasının alkollü araba kullandığı şüphesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

67 yaşındaki Onyango Obama, cuma akşamı yol kenarındaki dur işaretini devirdikten sonra bir polis aracına çarpmak üzereyken gözaltına alındı.

Boston'un Framingham kasabasında yaşanan olaydan sonra Onyango Obama'nın kefalet işlemleri için Beyaz Saray'ı aramak istediği, polis kayıtlarına yansıdı.

Gözaltına alınmadan önce tabi tutulduğu alkol testleri sonucunda, Onyango Obama'nın kanında yasal sınırdan daha fazla alkol bulunduğu tespit edildi.

Reklam
Reklam

Başkan Obama'nın babasının üvey kardeşi olan Onyango Obama’nın, emniyet kayıtlarında göçmenlik işlemleriyle ilgili bir dosyasının da bulunduğu bildirildi.

Cuma akşamı yaşanan olayla ilgili olarak, Kenya vatandaşı Onyango Obama'ya yöneltilen suçlamaların "alkollüyken araba kullanmak", "dikkatsiz araç kullanmak" ve "geçiş hakkını ihlal etmek" olduğu belirtildi.

Framingham emniyetinden polis memuru Val Krishtal, olay sırasında Obama'nın anlaşılmayan bazı sözler söylediğini ve aralarında “münakaşaya yakın” bir diyalog yaşandığını söyledi.

Krishtal raporunda ayrıca, karakola götürülen Obama'nın, kendisine kefalet işlemleri için temas kurmak istediği bir yakını olup olmadığı sorulduğunda, Beyaz Saray'ı aramayı düşündüğünü ifade ettiğini söyledi.