Obama’nın danışmanları Kayserili işadamlarıyla bir araya geldi

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (GESİAD) davetlisi olarak Kayseri’ye gelen Amerikan İlerleme Merkezi -...

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (GESİAD) davetlisi olarak Kayseri’ye gelen Amerikan İlerleme Merkezi - Center For American Progress (CAP) yetkilileri GESİAD üyesi işadamı ve sanayicilerle bir araya geldi.
Amerikan Başkanı Obama’nın danışmanlarından CAP Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Ettlinger, Eski Müsteşar Yardımcısı CAP Kıdemli Uzmanı Richard Verma, CAP Sürdürülebilir Güvenlik Müdür Yardımcısı Sarah Margon ve CAP Kıdemli Uzmanı Michael Werz, GESİAD tarafından düzenlenen Türkiye-Amerika Dostluk Yemeği’ne katıldı. Proframa AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’da katıldı.
Toplantıda konuşan CAP Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Ettlinger, son dönemlerde Türkiye'nin ekonomik alanda önemli atılımlara imza attığını söyledi. Türkiye'nin büyümesi ve gelişimini dikkatle izlediklerini vurgulayan Michael Ettlinger, Türkiye ve ABD'nin, ilişkilerini geliştirme ve inşa etmeye devam ederken, ticaret ve yatırımların artmasını sağlayacak ortamı oluşturmalarının önemli olduğunu belirtti. Michael Ettlinger, GESİAD’ın çatı örgütü Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'nun (TUSKON) sadece 6 yaşında olduğunu, ancak bu kısa zaman diliminde bile, Türkiye'deki ekonomik gelişme için itici güç olma ve dünyadaki iş çevreleri için güvenilir ortak olma özelliğini kabul ettirdiğini kaydetti. TUSKON'un 2007 yılında Washington bürosunun açılmasıyla birlikte, Amerikan iş toplumunun yakın bir dostu olma konumunu pekiştirdiğini ifade eden Michael Ettlinger, TUSKON’u iki ülke ticari ilişkilerinin artmasına verdiği çok sayıda katkıdan dolayı kutladı.
Türkiye ile ilişkilerin genişletilmesi konusunda çalışmalar yaptığını açıklayan heyet üyeleri, son 10 yılda Türkiye'nin çok dikkat çekici bir gelişme gösterdiğini vurgulayarak, "Türkiye Avrupa'da Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da etkili bir diplomatik liderlik sergiledi. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin Türk-Amerikan ilişkilerinin temel direği olacak. Bu konuda GESİAD’ın bağlı olduğu Konfederasyon olan TUSKON'un ve Türk iş dünyasının adımlarını önemli buluyoruz" diye konuştular.
Dostluk Yemeği'nde AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya Hükümet’in ekonomik atılımları hakkında bilgi verirken, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise Yerel Yönetimlerin kalkınma yaklaşımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantının sonunda GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş misafirlere Osmanlı Motifli kahve fincanı takımı hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz