Obama’ya gönderilen ‘radyasyon tabutu’ kayıp

Baz istasyonlarını protesto için İngilizce olarak hazırlanan ve Beyaz Saray'a gönderilen afiş kayboldu.

ANKARA (ANKA) - Oturdukları binadaki baz istasyonlarını protesto etmek isteyen Kadir Tandoğan Apartmanı sakinleri, ilginç bir eyleme imza atmış, ABD Başkanı Barack Obama’nın 7 Nisan’daki Ankara ziyareti sırasında görmesi için binaya 100 metrekare büyüklüğünde İngilizce “Obama, radyasyon istasyonunu al memleketine götür. Radyasyon kısırlık, kanser, çocuk ölümleri yapar” yazılı bez afiş asmışlardı. Obama bu afişi görmedi ancak afiş 25 Temmuz 2009’a kadar binada asılı durduktan sonra tabut içine konarak Yenişehir Postanesi’nden Beyaz Saray’a postalandı.

Reklam
Reklam

Tabutu gönderen Yerel Yönetimler Partisi Genel Başkanı Hüseyin Karababa, 16 Eylül 2009’da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a bir dilekçe yazarak kolinin ABD’ye ulaşıp ulaşmadığı konusunda kendisine bilgi verilmesini istedi. Karababa’nın dilekçesine PTT tarafından verilen yanıtta “Gönderinin yapılan yazışma sonucunda akıbetinin varış posta idaresince tespit edilemediği Başmüdürlüğümüz Posta İşletme Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bildirilmiş olup, göndermiş olduğunuz kargo gönderi ile ilgili kaybınızdan dolayı tazminat talebiniz var ise, şikayetinizi belirtir bir yazı ile Merkezimize müracaat etmeniz halinde gereği yapılacaktır” denildi.

Bunun üzerine Karababa, PTT Genel Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçede gönderdikleri tabutun bilinçli olarak art niyetle kaybedildiğini öne sürerek, “Yıllarca mücadele ettiğimiz radyasyona karşı savaşımızın ürünü olan bu gönderinin ortadan kaybolması bizim mücadelemize ağır yara vermiş, sivil toplum kuruluşlarımız yönetici ve üyelerince devletin PTT’sine karşı ciddi şüphe yaratmış ve Posta İdaresinin güvenilirliği bizim gönlümüzde ortadan kalkmıştır” dedi ve apartmanda bulunan derneklerin faaliyetlerini rahatça yürütmesi ve maddi-manevi emeklerine karşı 1 milyon dolar tazminat talep etti. Apartmanda Yerel Yönetimler Partisi, Anadolu Medeniyetlerini Koruma Derneği, Apartman Baz İstasyonlarına Karşı Mücadele Derneği, Spastik Engelliler Derneği, Tasarruflu Musluğun Derneği, Bir Çiçek De Sen Dik Derneği ve Tüm Seyyar Satıcılar Dayanışma Derneği faaliyet yürütüyor.

Reklam
Reklam

PTT, Karababa’nın 1 milyon dolarlık tazminat talebine verdiği yanıtta, 1 milyon dolarlık tazminat talebinin karşılanmasının mümkün olmadığını, gönderi kaybından dolayı 386 TL ile birlikte kargo gönderi ücretinin ödenebileceğini bildirdi.