Obama'ya Kennedy dopingi

ALABAMA (İHA) - Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama, suikaste kurban giden eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin kızı Caroline'ın ardından partinin liberal kanadına liderlik eden Ted Kennedy'nin desteğini almaya hazırlanıyor.

Siyahi başkan adayının seçim kampanyasına yakın kaynaklar, Kennedy ailesinin en etkin siyasetçisi olan Ted Kennedy'nin Obama'ya desteğini bu sabah açıklayacağını söyledi. Başka bir kaynak ise, Kennedy'nin başkent Washington'da, Amerikan Üniversitesi'ndeki bir gösteri sırasında yeğeni Caroline ile Obama'ya desteğini resmen duyuracağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Obama, eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin kardeşi olan ve 45 yıldır senatörlük yapan 75 yaşındaki Ted Kennedy'nin desteğiyle rakibi Hillary Clinton'a karşı önemli bir avantaj kazanmış olacak.

Washington merkezli haber sitesi politico.com'da yer alan bir haberde ise, Clintonlar'ın Kennedy'i Obama'ya destek vermekten caydırmak için son birkaç gündür yoğun girişimlerde bulunduğunu yazdı. Haberde, Clinton ailesinin, sendika başkanlarından seçmenlere değin çeşitli kesimleri Kennedy'nin telefon yağmuruna tutulması için yönlendirdiği ifade edildi.

Bu arada Obama, Ted Kennedy resmi bir açıklama yapmadan önce konuya ilişkin yorumda bulunmayacağını belirtti. Caroline Kennedy, dün New York Times gazetesinde, "Babam Gibi Bir Başkan" başlığıyla yayınlanan makalesinde, Obama'nın kendisine babasını hatırlattığını ifade etmişti. Obama ise Caroline Kennedy'nin verdiği desteği, "büyük bir onur" olarak niteleyerek, kendisine teşekkür etmişti.