Obeziteye Karşı "yürüyelim Be Ya" Dediler

Tekirdağ'da, obezite ile mücadele kapsamında Trakya şiveli ‘Yürüyelim be ya’ sloganı ile yürüyüş ile çeşitli...

Tekirdağ'da, obezite ile mücadele kapsamında Trakya şiveli ‘Yürüyelim be ya’ sloganı ile yürüyüş ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde 'Obezite ile Mücadele Kampanyası'na destek için Türkiye çapında etkinlikler gerçekleştirdi. Bu kapsamda her ilin şivesine göre sloganlar belirlendi. Tekirdağ’da obeziteye karşı ‘Yürüyelim be ya’ sloganı ile vatandaşlar yürüyüşe davet edildi.

Sahil dolgu alanında başlayan yürüyüşe Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, AFAD Müdürü Recep Erol, İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Becerir öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sahil dolgu alanda toplanan vatandaşlar, müzik eşliğinde eğlendi. Yaşlı bir kadının müzik eşliğinde oynaması, etkinliğe katılanlar tarafından alkışlandı. Sahil boyunca devam eden yürüyüş, Yelken Kulüp önünde son buldu. Etkinliğe katılanlara burada elma dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Obeziteye karşı vatandaşları yürüyüşe davet eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Sağlık Bakanımız Recep Akdağ hocamızın başlattığı 'Koşabiliyorsan Koş' kampanyasına, Tekirdağ’da Trakya şivesi ile ‘Yürüyelim be ya’ diyerek destek veriyoruz. Biz burada gönüllü katılanlarla birlikte hareketsizliğe son verelim, yürüyelim mesajını veriyoruz. Obeziteye karşı toplu olarak birbirimizden güç ve enerji alarak yürüyoruz. Hep beraber yüksek sesle ‘Yürüyelim be ya’ diyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz