Obeziteye Kepekli Ekmekle Hayır

Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencileri özel olarak yaptırdıkları yaklaşık bir metre uzunluğunda ve 8 kilogram ağırlığında...

Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencileri özel olarak yaptırdıkları yaklaşık bir metre uzunluğunda ve 8 kilogram ağırlığında ki kepek ekmeklerini dilimleyerek vatandaşlara dağıttı.

Obeziteye savaş açan Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencileri, daha önceden de gazlı ve asitli içeceklerin zararlarını halka anlatabilmek için su ve ayran tüketimini destekleyen etkinliklere imza atmıştı. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğünün ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında düzenlediği proje yarışmasında sona yaklaşılıyor. Erzurum da yaklaşık 38 okulun katıldığı proje yarışmasında, birinci seçilen proje SODES ve KUDAKA tarafından desteklenecek ve Sağlık Bakanlığının onayıyla Türkiye çapında yayılacak. Ekim ayında başlayan proje yarışmasında 6 aylık dönem sona ererken, Tatbikat İlköğretim Okulu, özel olarak imal ettirdiği yaklaşık bir metre uzunluğunda ve 8 kilogram ağırlığında ki kepek ekmeklerini Havuz başında dilimleyerek halka dağıttı. Proje de karbonhidrat ve aşırı hamur tüketimin insan sağlığı üzerinde ki olumsuz etkilere dikkat çekilmeye çalışılıyor. Öğrenciler buradan da ellerinde taşıdıkları döviz ve afişlerle Erzurum Halk Sağlığı İl Müdürlüğüne yürüdüler. Erzurum Halk Sağlığı Müdür Yrd. Dr. Selvihan Tapanoğlu Karaca'yı ziyaret eden Tatbikat İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri, Karaca'ya projeleri hakkında bilgi verip, hazırladıkları broşürleri sundu.

Reklam
Reklam

Erzurum Halk Sağlığı Müdür Yrd. Dr. Selvihan Tapanoğlu Karaca da, projeyi düzenleyen öğrencilerle sohbet etti ve projelerini dinledi. Bilinçli ve sağlıklı beslenmeyle ilgili olarak Karaca, "Bunları niye aşılıyoruz, çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Geleceğin yetişkinleriniz" dedi.

Tatbikat İlköğretim okulu öğrencileri son olarak, Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü Personeline de yaptırdıkları dev kepek ekmeklerinden ikram etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: