Obeziteyle Mücadele

Diyarbakır Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce obeziteye dikkat çekmek için "Sağlık için hareket et" temasıyla yürüyüş düzenlendi.

Diyarbakır Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce obeziteye dikkat çekmek için "Sağlık için hareket et" temasıyla yürüyüş düzenlendi.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce "10 Mayıs Dünya Hareket Et Günü ile 22 Mayıs Avrupa Obezite Günü" etkinlikleri kapsamında obezite ile fiziksel aktivitenin yararlarına dikkat çekmek amacıyla, Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe Atletizm pist alanında yürüyüş düzenlendi. Aralarında Halk Sağlığı İl Müdürü Fatih Mehmet Aslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut'un da bulunduğu grup, spor kıyafetlerle pistte bir tur yürüdü, antrenörler Mekki Azizoğlu ile Ahmet Diri eşliğinde kültür fizik hareketleri yaptı.

Reklam
Reklam

Gruptan bazı kişiler de alandaki spor aletlerini kullandı.

Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünce, bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak amacıyla 10 Mayıs'ın "Sağlık için Hareket Et Günü" olarak belirlendiğini anımsattı.

Obeziteye de dikkat çekmek amacıyla her yıl 22 Mayıs'ta "Avrupa Obezite Günü" kutlamaları yapıldığını belirten Aslan, yapılan araştırmalarda Türkiye'de 12 yaş ve üzeri bireylerin yüzde 71.9'unun egzersiz yapmadığının belirlendiğini kaydetti.

Aslan, dünya genelinde hareketsizlik, kötü beslenme ile ortalama toplam sağlık harcamalarının yaklaşık yüzde 2'siyle ilişkilendirildiğini ifade ederek, "Hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşması, toplumda obezite sıklığının artmasında da önemli bir risk faktörüdür. Tüm dünyada küresel bir salgın haline dönüşen obezite, aynı zamanda önemli bir halk sorunu olarak kabul edilmektedir. Yaptığımız etkinlikle fiziksel aktivitenin önemini vurgulamak ve obeziteye dikkat çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut da "Nerede Hareket Orada Bereket" projesinden yaklaşık 3 bin kişinin yararlandığını ifade ederek, "Spor tesislerimiz halkımızın malıdır. Lütfen tüm aile gelelim spor yapalım. Spora zaman ayıralım" diye konuştu.

Muhabir: Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: