Obradovic: Kapımı Çalan Neyle Karşılaşacağını Bilir

Avrupa basketbolunun en başarılı antrenörlerinden biri olan Zeljko Obradovic, kendisiyle çalışmak isteyen kulüplerin nelere dikkat...

Avrupa basketbolunun en başarılı antrenörlerinden biri olan Zeljko Obradovic, kendisiyle çalışmak isteyen kulüplerin nelere dikkat etmesi gerektiği sorusuna "Kapımı çalan neyle karşılaşacağını bilir." diye cevap verdi.

Zeljko Obradovic, Doğudan Batıya Basketbol projesi için geldiği İstanbul’da Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine önemli açıklamalarda bulundu. Kariyerinde 4 farklı takımla 8 Eurolegue şampiyonluğu bulunan ve Avrupa basketbolunun gelmiş geçmiş en başarılı antrenörlerinden biri olarak kabul edilen Zeljko Obradovic, VKV Koç Lisesi öğrencilerinin hayata geçirdiği Doğudan Batıya Basketbol projesi için İstanbul’daydı.

Reklam
Reklam

53 yaşındaki Sırp teknik adam, 'Doğudan Batıya Basketbol’ projesini çok beğendiğini ve bu yüzden de destek verdiniği belirtirken, proje hakkında sorulan bir soruya, "Doğudan Batıya Basketbol bence harika bir proje. Bana ilk tekliflerinde hiç düşünmeden geleceğimi söyledim. Çünkü böyle projeler sayesinde gençlerin yeni arkadaşlıklar kurmasını sağlıyoruz. Hepimizin geçmişte onlar gibi olduğunu hatırlamalıyız. Başka şehir ve ülkelerden çocukların İstanbul gibi bir kenti ziyaret edip yeni insanlarla tanışmalarının onlar için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Dolayısıyla bu harika organizasyona davet edildiğim için çok mutluyum. Umarım bu proje önümüzdeki yıllarda da devam eder." diye cevap verdi.

İstanbul ziyaretini ve buradaki günlerin nasıl geçtiğinin sorulması üzerine ise Zeljko Obradovic, "İstanbul’a maç için geldiğinizde genelde otelde zaman geçirebiliyoruz çünkü hareket etmek için fazla vaktimiz olmuyor. Ama ben burada Oktay Mahmuti gibi çok iyi arkadaşlarım olduğu için şanslıyım, bazen beni maçlardan sonra yemeğe çıkarıyorlar. Bugün olduğu gibi gezip farklı yerlerini görme fırsatı bulduğunuzda ise İstanbul’un ne kadar devasa bir yer olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Gerçekten heyecan verici bir şehir." dedi.

Reklam
Reklam

Geçen sezon sonunda Panathinaikos’taki görevinden ayrıldıktan sonra bu yıl takım çalıştırmadını ve bu kararı neden aldığını da anlatan Zeljko Obradovic, bu kararı alma sebeplerini ise şöyle anlattı:

"Temel fikrim bir yıl dinlenmekti çünkü 21 yıl aralıksız takım çalıştırdıktan sonra daha önce fırsat bulamadığım bazı farklı şeyler yapmam için doğru zamanın geldiğini düşündüm. Ailem ve arkadaşlarımla zaman geçirdim, çok güzeldi. 14 yaşındaki oğlum Barcelona’da okuduğu ve İspanyolca öğrendiği için daha çok oradaki evimizde kaldık. Benim için daha önce imkânsız olan şeyleri yapabilmek çok iyiydi. Bu kararı verdiğim için çok mutluyum. Bundan sonra neler olacağını da göreceğiz."

Geride kalan sezonu ABD’de geçirdiğini ve NBA takımları ile adının çok sık anıldığını da belirten Zeljko Obradovic, Detroit günleriyle ilgili olarak ise "Koçluk yapmadığım bu dönemde ABD’ye gidip orada nasıl çalıştıklarını görmek istedim. Pistons Başkanı Joe Dumars ve Detroit’teki diğer yetkililer bize sistemlerini gözlemleme fırsatı sundular. Benim için önemli bir ve büyük tecrübeydi. Sonraları insanlar ABD’de çalışıp çalışmayacağımı sormaya başladılar. Ben de bunu isteyebileceğimi ve orada görev yapmanın benim için sorun olmayacağını söyledim. Bence birçok Avrupalı koç da NBA’de görev yapmayı ister. Fakat sonuçta herhangi bir ciddi temas olmadı. Avrupalı koçların NBA’de görev yapmaları için takımlarının onlara güvenmeleri yeterli olacaktır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Zeljko Obradovic, yaklaşan 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası ile ilgili öngörülerini anlatırken de "EuroBasket 2013’ün nasıl olacağını şimdiden kestirmek güç. Şampiyona öncesinde takımların kadrolarının şekilleneceği süreç önem taşıyor. Çok önemli oyuncular şampiyonada oynamayacaklarını açıklayabiliyorlar. Fakat ilginç bir turnuva olacağı kesin çünkü bazı gruplarda çok sayıda iyi takım var. Ayrıca yeni sistemde 6 takımdan 3’ü gruptan çıkabilecek. Basketbolseverleri keyifli bir şampiyona bekliyor diyebilirim." şeklinde yorum yaptı.

TÜRKİYE'DE BASKETBOL ÇOK ÖNEMLİ BİR SPOR DALI

Zeljko Obradovic, Türk basketbolu ve milli takımla ilgili görüşlerini açıklarken ise "Türkiye’nin Avrupa şampiyonasındaki başarısı Slovenya’ya hangi oyuncuların gideceğine bağlı. Tabii takımı kimin çalıştıracağı da çok önemli. Ülkenizde basketbol artık çok önemli bir spor dalı. NBA’de de oynayan birçok yetenekli oyuncunuz var. Demek ki buradaki insanlar bu seviyeye gelebilmek için çok çalışıyorlar. Oyuncuların üretkenlik sağlaması da kolay bir şey değil. Avrupa’da veya NBA’de belli bir düzeyde oynayabilmek için kendinizi adamanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkiye’de düzenlenen basketbol organizasyonlarına her yıl bir yenisinin eklendiğini, dışarıdan bakıldığında bu gelişmelerin dışarıya olumlu yansıdığını da belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"3 yıl önce dünya şampiyonası buradaydı, geçen sene Final - Four, şimdi de 2014 Kadınlar Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacaksınız. Federasyonunuzun birçok organizasyon düzenlemesi basketbol adına çok önemli. Hepsini de iyi organize ettiniz. Bu geleneği yıllar önce başlattınız. Burada insanların basketbolu sevdiğini ve basketbol için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını görebiliyorsunuz. Onlara bütün iyi dileklerimi iletiyorum.”

Hakkındaki transfer haberlerini nasıl karşıladığını ve Zeljko Obradovic ile masaya oturan bir kulübün hangi şartları sağlaması gerektiğini ise cevaplarken, "Kapımı çalan neyle karşılaşacağını bilir." diyerek sözlerine şöyle tamamladı:

"Yaz döneminde çok gazete okumam ve interneti de fazla takip etmem. Dolayısıyla hakkımdaki söylentilerden haberim yok. Ama benim ciddi bir yapım vardır ve şimdi olduğu gibi düşüncelerimi açıklama fırsatı bulduğumda bunu değerlendiririm. Geleceğimle ilgili şunu söyleyebilirim; dedikodular ve gerçekler farklı şeylerdir.

Reklam
Reklam

Benim koçluğuma ve kişiliğime ilgi gösterenlere saygı duyarım. Açık olmayı severim ve bana istediğim gibi çalışma imkânı verilmesini beklerim. Önceliğim budur. Eğer bu kabullenilirse diğer konularda kolaylıkla anlaşılabilir. Kalitemi biliyorum. 21 yıldır basketbolun içinde olmam yüzünden diğer insanlar da bunun farkında. Dolayısıyla biri kapımı çaldığında neyle karşılaşacağını, kendisini neyin beklediğini bilir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: