Obuz-Alayaprak-Serince Grup Köy Yolu Asfalt Töreni

Elazığ merkeze bağlı Obuz-Alayaprak-Serince Gurup Köy Yolu beton asfalt serimi Vali Ömer Faruk Koçak’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Törene Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, Ak Parti İl Başkanı Ejder Açıkkapı, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Beton asfalt serimi öncesi konuşan Vali Ömer Faruk Koçak, “Uzun yıllardır beklenen bu yolun şimdi gerçekleşiyor olmasından son derece mutluyuz. Ama işin gerçekleşmesi önemli olduğu kadar işin gerçekleşiş tarzı da önemli bu yolu il özel idaremiz ve belediyemizle beraber yapıyoruz. Hep söylediğimiz burada mahalli idarenin merkezi idarenin vatandaşa hizmet götüren herkesin beraber çalışması gerektiğiydi. Bunun hayata geçirilmesi böyle örneklerle mümkün olacak bu önemli bir örnek. Aslında büyük bir iş yapıyoruz normal şartlar altında bunu ihaleli yapsak ne kadar 3 milyon lirayı geçecek bir yoldu. Masrafın bir kısmını belediye bir kısmını özel idare karşılıyor. Ama işin yapılış tarzı kaynakları bir ara getirmek eksikleri olanları tamamlayarak birbirimizin eksiklerini tamamlayarak vatandaşın hizmetine hep beraber koşmanın önemli bir örneğini veriyoruz. Bu yolla hem vatandaşımızın daha hızlı hizmete ulaşmasını sağlayacağız hem daha kaliteli hizmet almasını sağlayacağız. Bu yaptığımız yolda aslında bir şeyin başlangıcı biz artık satıh kaplamadan sıcak asfalta geçiyoruz daha konforlu ve daha uzun ömürlü olan bir yoldur. Bundan sonra inşallah daha büyük miktarda sıcak asfaltta grup yollarımızı yapmaya devam edeceğiz. Yine işbirliği modelleriyle bu işi yapmaya devam edeceğiz. Hem uzun süre dayanıklı en az bu yolu 20 sene hiçbir bakım onarım ihtiyacı olmadan hem de çok daha konforlu şekilde burada yaşayan kardeşlerimize vatandaşlarımıza hizmet vereceğini şimdiden söyleyebilirim. Hayırlı uğurlu olsun diyorum hem tarzın hem de hizmetin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bütün vatandaşlarımızın huzurunda belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Gurup yolunun alt çalışmasını Elazığ İl Özel İdaresi, üst çalışmasını ise Özel İdare ve Elazığ Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğünü anlatan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise; “Bugün önemli bir olay için buradayız. Obuz yolunun asfaltlama işi başladı. Ve Obuzlar yolunun yapılış şekli belki kendisinden daha önemli. Biz hep birlikte bir gücüz. Bu güçler birleştirildiğinde ortaya daha büyük güçler çıktığını görüyoruz. Devletin imkanlarının bir yerde atıl olarak durmaması lazım. O atılları birleştirdiğimizde ortaya aktif bir hizmet çıkıyor işte bu yolda onlardan biridir. Biz bu yolu esasında şehir merkezindeki planladığımız bütün çalışmalar bittikten sonra ekim ayı içinde başlayalım diye planlamıştık. Ancak şehir merkezindeki 38 mahallede de çok hızlı çalışmalar yapıyoruz. Oradaki planlamamızı bitirince burayı erkene aldık. Bu açıdan Obuzlar yolu bu çevrede bulunan bütün hemşerilerimize hayırlı olsun. Belediyemizin il özel idaresiyle birlikte yapmış olduğu bu yola belediyemizin 2,5-3 milyonluk bir yatırım bedeli var. Elazığ belediyemiz için önemli bir kaynaktır. Ancak bu yolun yapılışı bu kadar kaynakla birlikte daha çok kaynağın feda edilmesine değer. Çünkü bölgenin psikolojik olarak bir şeylerin yapılabildiğine inanması lazım, şehrin inanması lazım. Elazığ gelecekle ilgili umutlu ve ümitli olmalı. Biz Elazığ’ın gücünü, birlikteliğini, insan gücünü ve kaynaklarını birleştirdiğimizde Elazığ bölgesinin en güçlü en kalkınmış illerinden birisi olacaktır. Bu açıdan burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından 14 kilometrelik Obuz-Alayaprak-Serince Gurup Köy Yolu’nun beton asfalt serimi Vali Koçak ve Başkan Yanılmaz’ın asfalt plentine çıkarak düğmeye basmalarıyla gerçekleştirildi.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: