"ocak Ayının İki Yüzü" Filmi Fatih’te Çekilecek

Türkiye’deki yapımcılığını Az Celtic Films’in üstlendiği, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nin Aragorn’u Vigo Mortensen ve Spiderman serisinden...

Türkiye’deki yapımcılığını Az Celtic Films’in üstlendiği, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nin Aragorn’u Vigo Mortensen ve Spiderman serisinden tanıdığımız Kirsten Dunst’ın başrolünde oynadığı Two Faces of January (Ocak Ayının İki Yüzü) filminin çekimleri Fatih’te yapılacak. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ülkemizin tanıtımına katkısı olacak yapımlara elimizden gelen desteği veriyoruz, dedi.

22 Ekim - 14 Kasım tarihleri arasında Fatih’ yapılacak çekimlerde, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı önü ve çevresi, Yeni Cami önü ve çevresi, İstanbul Üniversitesi, Mercan ve çevresi, Rüstem Paşa Cami ve çevresi gibi mekanlar kullanılacak.

Reklam
Reklam

Dünyaca ünlü yazar Patricia Highsmith’in aynı adlı romanından uyarlama olan Gümüş Hançer Ödüllü bu eser, üç kişinin Yunanistan ve Istanbul’da polisten kaçarken yaşadıkları gerilimli serüveni konu alıyor. Psikolojik macera türündeki bu filmin yapım şirketi Working Title (Ingiltere) daha önce de ülkemizde çekilen “Köstebek” adlı filmin (3 Oscar adayı) yapımcısıydı. Tarihi Yarımada Fatih, tarihi eserleri, sokakları, eski evleri, yapıları ve geçmişin seslerini fısıldayan havasıyla film setleri için aranılan bir ortam.

Türk dizilerinin ve sinema yapımlarının büyük bir bölümünün çekildiği Fatih’e şimdi de Hollywood göz dikti. Daha önce Ben Affleck’in başrolünde olduğu Argo, Liam Neeson’ın oynadığı Taken 2, Daniel Craig’in başrolünde olduğu James Bond Skyfall filmlerinin çekimleri Tarihi Yarımada’da yapılmıştı. Yapımcılar genellikle Fener-Balat, Sultanahmet-Ayasofya, Süleymaniye, Kapalıçarşı, Zeyrek ve Eminönü gibi tarihi dokunun yoğun olduğu bölgelerde çekim yapmak istiyorlar. Bölge bu yıl da yerli sinema ve diziler kadar yabancı dizilerden ve Bollywood‘dan da büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Reklam
Reklam

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türk yapımlarına olduğu gibi yabancı yapımlara da destek olduklarını belirterek,"Ülkemizin tanıtımına katkısı olacak tüm projelere elimizden gelen yardımı yapıyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: