Öcalan'ın avukatından açıklama

KCK operasyonunda gözaltına alınan avukat Ayşe Batumlu, Kandil'de çekilmiş resimdeki kişinin kendisi olmadığını ileri sürdü.

PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik birçok ilde gerçekleştirilen operasyonun Bursa ayağında gözaltına alındıktan sonra tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılan avukat Ayşe Batumlu, basında, "Öcalan'ın avukatları Kandil'de" başlığıyla yer alan fotoğraftaki kişinin kendisi olmadığını söyledi.

4 ile 24 Haziran 2005 tarihlerinde Kandil'de çekildiği ileri sürülen söz konusu fotoğrafın savcılıkta kendisine de gösterildiğini ifade eden Batumlu, "Savcı fotoğrafın eline 15 dakika önce geldiğini söyledi. Gerek soruşturma aşamasında savcı gerekse sevk edildiğim mahkemede hakim, benim bu fotoğraftaki kişiyle alakam olmadığına kanaat getirdi ve bu fotoğrafları değerlendirmeye dahi almadı. Ancak benim bu kişiyle bir alakam olduğu kanaatine varılmış olsaydı, biyometrik inceleme yapılır, o kişinin ben olmadığım görülürdü" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fotoğrafın çekildiği iddia edildiği tarihler arasında Bursa'da girdiği duruşmaların tutanaklarını gösteren Batumlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kasıtlı olarak yapılmış bir şeydir. Fotoğraflardaki kişi elinde sigara ile poz vermiştir. Ben sigara kullanmıyorum. Üstelik büyük bir gizlilikle yürütülen dosyadaki bu fotoğrafların basına sızdırılması ise ayrı bir muammadır. Fotoğraftaki kişinin ben olmadığım çok bariz ortadadır. Vahimdir ki ben, bu kişi olmadığımı ispatlamak zorunda bırakıldım. Bu çok ağır bir şey. Ben bu kişi olmadığımı elbette ispatlarım. Fakat bazı medya kuruluşlarının bu konuda sorumsuzca haber yapması ciddi bir saldırı.

Muhtemelen o kişiler fotoğraftaki kişinin ben olmadığımı biliyorlar. Ne arayıp sorma gereği duydular ne de araştırma yapma gereği. Bu ciddi bir karalama. Bunun telafisi yok. Ben bununla ilgili hukuki yollara başvuracağım."

İlk defa gözaltına alındığını ifade eden Batumlu, avukat olarak Öcalan ile sadece 3 kez görüşme yaptığını, bunların hepsinin Adalet Bakanlığı tarafından kayda alındığını söyledi.

Reklam
Reklam

İHA

Anahtar Kelimeler: