Öcalan'ın eski avukatı: BDP vekilleri örgütün talimatıyla yemin etmedi

KCK iddianamesinde Öcalan’ın eski avukatı İrfan Dündar, 2011 seçimlerinde bağımsız seçilen BDP milletvekillerinin Meclis’e girme...

KCK iddianamesinde Öcalan’ın eski avukatı İrfan Dündar, 2011 seçimlerinde bağımsız seçilen BDP milletvekillerinin Meclis’e girme taraftarı olduğunu ancak örgütün üst düzey yöneticileri Duran Kalkan ve Sabri Ok’un talimatları üzerine gitmediklerini söyledi.

Dündar, BDP milletvekili adaylarının nasıl seçildiğini anlattı. Eş Başkanları Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş ve Abdullah Öcalan’ın talimatı ile DTK Eş Başkanı olan Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ile bazı isimleri sayan Dündar, milletvekili olmak isteyen şahısların başvurularını bu isimlerin aldığını söyledi. Müracaatları değerlendiren bu kişiler aday isimlerini dağ komisyonuna gönderdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Dağ komisyonunda Sabri Ok ve Murat Karayılan’ın listeleri değerlendirip son halini belirledikten sonra, bu listelerin KCK/TM üyeleri aracılığıyla Abdullah Öcalan’ın avukatlarının faaliyet yürüttüğü Asrın Hukuk Bürosu’na gönderildiğini anlatan Dündar, buradan avukatların listeyi Öcalan’a götürdüklerini kaydetti. Öcalan’ın listeyi inceledikten sonra listeye son halini verdiğini ifade eden Dündar, “Bu listedeki milletvekilleri, BDP adına bağımsız milletvekili aday listelerinden seçime girerek milletvekili olurlar. Bu milletvekilleri yaptıkları faaliyetlerinin bir çoğunun talimatını Sabri Ok’tan alır. 2011 seçimlerinde milletvekili seçilen bağımsız milletvekilleri Meclis’e girme taraftarıydı. Ancak Duran Kalkan ve Sabri Ok’un talimatları neticesinde Meclis’e girip yemin etmekten vaz geçtiler. Bu milletvekilleri zaman zaman örgütün kırsal alanına giderek siyasi eğitim ve örgütten talimat alırlar.” dedi.

Gözlemlerine göre BDP’yi de değerlendiren Dündar, “BDP göstermelik olarak faaliyetlerini sürdürür. Bu parti üzerine düşen görevi yapamayan, siyasi gücünü kullanamayan, yaptığı faaliyetlerinin tamamının talimatını kırsal alan bir partidir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: