Öcalan’ın Mektubu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü elebaşı Öcalan’ın mektubu ile ilgili...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü elebaşı Öcalan’ın mektubu ile ilgili olarak, “Masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan, diğer ucunda da Abdullah Öcalan oturuyor. Ortaklardan birisinin yaptığı açıklamaları bugün gazetelerden okuduk. Diğer ortağının yapacağı açıklamaları da bekliyoruz” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SDP) Genel Başkanı Sigmar Gabriel ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın, mektubunda yol haritasının TBMM kararıyla belirlenmesi ve akil adamlar komisyonun kurulması gerektiğini ifade ettiğini hatırlatması üzerine, “Daha önce de dile getirmiştim. Masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan, diğer ucunda da Abdullah Öcalan oturuyor. Ortaklardan birisinin yaptığı açıklamaları bugün gazetelerden okuduk. Diğer ortağının yapacağı açıklamaları da bekliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aynı soru üzerine Gabriel ise, “Ben tabii ki şimdi bu iç sürece bir yorumda bulunamam. Ne mektubu biliyorum nede müzakerelerle ilgili bilgi sahibi değilim. Fakat tüm dünyada ve Avrupa’da Kürt sorunun barışçıl bir çözüme ulaşması için atılan adımlar büyük bir dikkatle izleniyor” şeklinde konuştu.

Öcalan’ın mektubunda CHP’ye yönelik bazı değerlendirmelerin bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Az önce ifade ettim. Masanın diğer tarafında oturan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri bizim için önemli. Onları bekliyoruz ve açıklamalarını bekliyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bir görüşme var. Görüşmenin bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan var. Masanın öbür ucunda da diğer ortağı Abdullah Öcalan var. Bir tarafta olan görüşünü beyan etti. Bugün gazetelerde yer alıyor. Bugün gazetelerde bütün ayrıntılarla yer alıyor. Bizim muhatap olacağımız kişi diğer ortak yani Recep Tayyip Erdoğan. Ne düşünüyor bunu bekliyoruz. Meşru bir düzende, hukukun egemen olduğu bir düzende bizim muhatap olarak alacağımız kişi bu ülkenin Başbakanıdır. Yani Recep Tayyip Erdoğan’dır. Beraber görüşüyorlar, mektuplar gidip geliyor. Karşılıklı görüşmeler devam ediyor. Bunlardan sadece bir bölümü medyaya yansıdı. Bizim bilgimiz de medyaya yansıyan bölümdür” değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz