Oda Başkanları Meclis'te Milletvekilleriyle Buluştu

Malatya Tanıtım Günleri nedeniyle Ankara'ya giden Malatya'daki oda başkanları, TBMM'de milletvekilleri ile bir araya gelerek...

Malatya Tanıtım Günleri nedeniyle Ankara'ya giden Malatya'daki oda başkanları, TBMM'de milletvekilleri ile bir araya gelerek sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın ev sahipliğinde TBMM'de AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ile TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren, çok sayıda esnaf odası başkanı ile organize sanayi bölgesi müdürleri TBMM'de bir araya geldi.

Reklam
Reklam

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya Günleri münasebeti ile bugün bir araya geldiklerini belirterek şöyle konuştu: "Kahramanmaraş milletvekilimiz aynı zamanda hemşehrimiz Nevzat Pakdil'le de görüştüğümüzde Malatya'dan gelen oda başkanları ile bir araya gelsek diye konuştuk. Bu sebep dolayısı ile böyle bir program yapalım istedik. Bugünde davetimizi kabul ettiler. Amacımız, bir araya gelerek sorunları ve tapleri birlikte konuşmaktır"

MESOB Başkanı Şevket Keskin konuşmasında "Başta başkanım ve hemşehrimiz Nevzat beye milletvekillerime TSO başkanıma ve diğer oda başkanları adına teşekkür ediyorum. Bizim amacımız istişare etmektir" dedi. Hep bir arada olmak istediklerini anlatan Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Malatya tanıtım günleri münasebeti ile biz Ankara'ya geldik. Ankara'da bulunmuşken bizlerde milletvekillerimizi ziyarete meclise geldik. Tabii ki esnafımızın sıkıntısı var, o sıkıntıları dile getirmemiz gerekiyordu. Meclis başkan vekilimiz Nevzat beyinde burada olması gerçekten bizi mutlu etti. Malatya'ya da davet ettim inşallah Malatya'da bütün esnafımızla beraber olacağız"

Reklam
Reklam

TSO Malatya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise Malatya'da bu tür organizasyonları arzu ettiklerini belirtek sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle seçilmişlerin ve atanmışların şehrin menfaatleri noktasında bir araya gelip ortak akıl etrafında şehrin sorunlarını tartışır olmaları güzel. Tabii ki toplum olarak sıkıntılarımız muhakkak ki var. Ama inanıyoruz ki bu sıkıntıların üstesinde geleceğiz. Bu ekipte beceride var kabiliyet de var. Başkanımızın gösterdiği duyarlılığı yakinen biliyoruz"

Milletvekili Ömer Faruk Öz ise bu birlikteliğin önemli olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Önümüzdeki günlerde yeni teşvik paketi kapsamında bizim 1. Organize Sanayi Bölgesinin devamındaki 3. Organize Sanayi dediğimiz 12 milyon metrekare alanın proje çalışmalarını TSO Başkanımız Sanayi Bakanlığına teslim etmiştir. Bir an önce oranın alt yapı işlerini tamamlayıp Malatya'yı sanayi alanında daha ileri götürmenin gayreti içerisinde olacağız"

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil ise Mücahit beyle beraber fuar alanına gittiklerini belirterek şunları söyledi: "Türkiye'nin omurgası olan şehirler vardır. Geçmişte tarihi kadim kültürden bu yana Anadolu toprağını yurt edinmemizden bizlere bu millete büyük hizmet getiren şehirlerin başında Malatya gelir. Malatya çok önemli devlet adamları yetiştirmiştir. Niyazi Mısri gibi. Bu yönden bu tür şahsiyetlere sahip olmak Malatyalılar için gurur vesilesi olsa gerek. Ben her zaman rahmetli Özal'ı rahmetle yad ederim. Eğer Türkiye bugün bu noktalara geldi ise bunda Turgut Özal'ın büyük payı vardır. Allah gani gani rahmet eylesin"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz