Oda Ve Borsalar, Kozan-Mansurlu-Yahyalı Yolunu Değerlendirdi

Ticaret odaları ve borsalarının toplantısında Kozan-Mansurlu-Yahyalı yolunun biran önce tamamlanması ve Kozan-Kadirli-Ceyhan yolunun bölünmüş yol kapsamına alınması konusu ele alındı.

Ticaret odaları ve borsalarının toplantısında Kozan-Mansurlu-Yahyalı yolunun biran önce tamamlanması ve Kozan-Kadirli-Ceyhan yolunun bölünmüş yol kapsamına alınması konusu ele alındı. Kozan Ticaret Odası'ndan alınan bilgiye göre, Adana Ticaret Odası'nda yapılan 4 aylık olağan toplantıda, Kozan Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yağan, İlçeye doğalgaz getirilmesi ile Kozan-Kadirli-Ceyhan yolunun bölünmüş yol kapsamına alınması konusunda girişimde bulunulması konusunu gündeme getirdi. Öneriyi değerlendiren ve hazırlanan raporu inceleyen divan kurulu, oda ve borsaların müşterek imzalarının yer alacağı raporun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesine karar verdi. Başkan Yağan toplantıdaki konuşmasında, Kozan-Mansurlu-Yahyalı yolunun Adana sınırları içerisinde kalan kısmının 102 kilometre olduğunu, 2014 yılına kadar 43 kilometresi tamamlanacak yolun Gökdere-Yahyalı arasını kapsayan 60 kilometrelik ikinci etabının ise ihalesinin yapıldığını ve 3 yıl içerisinde bitirilmesinin planlandığını hatırlattı. Yolun tamamlanmasıyla bölge ekonomisinde gözle görülür bir canlılık meydana geleceğine vurgu yapan Yağan şunları kaydetti: "Yolun 2017 yılında tamamlanarak faaliyete geçmesiyle birlikte eş zamanlı olarak Kozan-Kadirli ve Ceyhan yolunun da bölünmüş yol ve otoban bağlantısı yapılmalıdır. Çünkü Antakya, İskenderun, Dörtyol, Osmaniye, Ceyhan ve Kadirli’den İç Anadolu’ya ve Karadeniz bölgesine gidecek özel ve ticari araçlar, yolun kısalmasıyla ekonomik açıdan kazançlı olacağından bu yeni güzergahı daha sık kullanacaklardır. Bu yolun tamamlanması sadece Adana, Osmaniye, Hatay için değil Kayseri ve kuzeyinde bulunan tüm iller için de önemlidir. Ayrıca bu güzergah üzerinde bulunan madenlerin daha kolay nakli yapılacaktır. Yolun tamamlanması, bölgeye ciddi manada sosyal ve ekonomik fayda sağlanacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: