Yazım hatası yapmamak için Türkçe yazım kurallarına uyulması önemlidir. Genel olarak en çok yazım hatası dahi anlamına gelen -de ve -ki bağlaçlarının yazımında yapılır. Bazen -de, -da ya da -ki kullanımının durum eki mi yoksa bağlaç mı olduğu anlaşılmaz ve doğru tespit edilmezse doğru yazılması da mümkün olmaz. -Da ve -de kullanımının ayrı mı yoksa bitişik mi olacağını anlayabilmek için birden fazla yöntem vardır.
Bağlaç olan kelimeler cümleleri, kelime ya da cümle gruplarını birbirlerine hem anlam hem de biçim açısından bağlar. Kendi başlarına bir anlamları olmaz ama bulundukları cümlenin farklı kısımlarındaki kelime ya da cümlelerin düzenli bir biçimde sıralanmasını sağlarlar.
Odada TDK (Türk Dil Kurumu) yayınlarında ve kurumun resmî internet sayfasında yer alan yazım kurallarına göre yazılması gereken ifadeler arasında yer alır. Bu kelimedeki -da ekinin ayrı mı yoksa bitişik mi yazılacağı cümlenin geneline bakarak anlaşılacak bir durumdur.
-Da ya da -ki cümle içinde hangi anlamı ile kullanılıyorsa ayrı ya da bitişik yazılması durumu da buna göre belirlenir. Eğer bağlaç ise ve dahi anlamında kullanıldıysa mutlaka ayrı yazılması gerekir.
Odada yazımı cümlenin geneline bakılarak belirlenir. Eğer -da, dahi anlamında kullanıldıysa ayrı yazılmak zorundadır. Aksi takdirde yazım hatası yapılmış olur. İçinde anlamında kullanıldıysa ve bir odanın içini ifade ediyorsa durum ekidir, durum bildiriyordur ve bitişik yazılması gereklidir.
-Da, bağlaç olarak kullanıldıysa odada doğru yazılışı yanlıştır. Ayrı yazılması gerekir. Durum eki olarak kullanıldıysa ve bir durum bildiriyorsa da odada olarak bitişik yazılması doğru kabul edilir. Bu kelimenin doğru ve yanlış kullanımlarına örnek bazı cümleler şunlardır:
Doğru:
Yanlış: