Odalarda seçim heyecanı başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Aydın Ticaret Odası AYTO, AYSO ve ATB'de seçim heyecanı başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve Aydın Ticaret Borsası’nda (ATB) seçim heyecanı başladı.

İlk olarak 4 Mayıs’ta Aydın Ticaret Borsası’nda başlayacak olan seçim heyecanını 5 Mayısta AYTO, 11 Mayıs’ta da AYSO üyeleri yaşayacak.

AYTO iki liste ile seçime girecek

Aydın Ticaret Odası’nın 5 Mayısta yapılacak seçimleri sarı ve mavi grup olmak üzere iki grup yarışacak. AYTO’da Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve Mustafa Ali Parmaksız’ın başını çektiği seçim rengi mavi olarak belirlenen‘Biz Grubu’ ile, Hakan Ülgen, Denizhan Sandıklılı, Coşkun Cerit, Abdullah Sefa Yüksel ve Fatih Erkul’un başını çektiği seçim rengi sarı renk olan ‘Güneş Grubu’ adı altında iki grup seçime gidecek. 19 meslek grubunda 242 kişinin seçileceğini ‘Biz Grubu’nda, Dokuzlu; 4,5 yıllık dönemde 500’e yakın projeyi hayata geçirdiklerini söyleyerek ‘marka tescili, pasaport vizesi, müzekart uygulaması, akaryakıtta yüzde 6 iskonto, AYTO Kültür Evi, Tanıtım TIR’ı, post makineleri indirim, banka kredileri ve Aydın pasaportu’ gibi projelerin Türkiye’de bir oda tarafından ilk defa gerçekleştirildiğini ifade etti. Biz grubunun Aydın demek olduğunu söyleyen Dokuzlu ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sözleri ile daha yapacak birçok projelerinin olduğunu ifade etti. Seçim yaklaşık 5200 üyenin katılımıyla 5 Mayıs’ta Aydın Anadolu ve Osmangazi Ticaret Meslek Lisesi'nde (Pınarbaşı’nda bulunan Aydın Ticaret Lisesi) saat 09.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Güneş Grubu: 'Biz'ler için değil 'Siz'ler için varız

Aydın Ticaret Odası (AYTO) seçimleri öncesi adaylığını açıklayan mevcut yönetimin Biz Grubuna karşı hazırlanan Güneş Grubu, çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor.

Dünyaya farklı gözlerle bakabilen ve daha çok ticari kimlikleriyle ön plana çıkmış kişilerden oluşan Güneş Grubu; 05 Mayıs 2013 Pazar günü Aydın Ticaret Lisesinde yapılacak olan Aydın Ticaret Odası Meslek Komiteleri seçimine 19 Meslek Komitesinde asil ve yedek komite adayları ile hazırlanıyor.

Güneş Grubu, tarafından yapılan açıklamada; “Komite seçimlerinin tamamlanması ile; sonuç ne olursa olsun Aydın ve Aydın Ticaret Odası üyeleri için göreve talibiz. Meslek komitesi seçimi sonrasında; Meclis üyelerimizin sayısında çoğunluğu yakaladığımız takdirde ‘Güneş Grubu’ içerisinden Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu, Hesap Tetkik Komisyonu ve Disiplin Kurulu üyeleri ile TOBB delegelerini seçeceğiz. Liyakat sahibi, komitelerinde, sektörlerine hakim, birer marka haline gelmiş adaylarımız ‘Aydın’ın Büyükşehir’ olacağı bu dönemde daha güçlü ‘AYTO’ için göreve taliptir. Adaylarımız Bu görevleri layıkıyla ve başarıyla yapabilecek bilgi, birikim ve her türlü alt yapıya sahiptir. ‘Büyükşehir Aydın’ı ve Aydınlıları ilgilendiren ticari, sosyal, kültürel, kentsel projeler üreten, bütün üyelerimizin fikirleri ile büyük bir sinerji yaratıp, ilimizin değerlerine daha fazla katma değer katan; üyelerimiz ile Aydın Ticaret Odası arasındaki fiziki bağı ‘Üye-AYTO Bilgi Ağı’ adı altında, elektronik ortamda her türlü analizin, değerlendirmenin ve duyurunun yapılabileceği, her türlü verinin saklanabileceği büyük bir proje ile pekiştirerek göreve başlayacağız. Tüm proje çalışmalarımız; sektörel alanda, o sektöre ait üyelerimizin bulunacağı katılımcılık esasına uygun ve sonuç odaklı olacaktır. Ünlü tarihçi; Herodot’un ‘En yüce gök kubbenin altında ve dünyanın en güzel ikliminde’ diye tasvir ettiği kentimizi, bir dünya kenti haline getirebilmek için, her türlü projenin içerisinde ve çözüm ortağı olacağız. Kentimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarla diğer taraftan STK’larla iş birliği içerisinde, ben veya biz merkezli değil, üye odaklı bir yönetim tarzı ana prensimiz olacaktır” denildi.

Reklam
Reklam

Bu yüzden şu andaki yönetim kurulu ile sadece yönetme ve yönetim metotları konusunda fikir ayrılıkları olduğuna işaret edilen Güneş Grubu açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bunun için diyoruz ki; ‘Biz’ler için değil ‘Siz’ler için varız. Bu ayrıntının dışında hepimiz genel anlamda bir dost ve konu Aydın olduğunda bir bütünüz. ‘Güneş Grubu’ diye karşılıklı olarak negatif bir enerji ile birbirimize karşı konumlanmadan sonuçta Aydın’ın ve Aydın Ticaret hayatının zarar göreceği kargaşa ve gerginlikten uzak, sadece komitelerimizi ve projelerimizi anlatacağımız bir seçim sürecini Aydın’a ve bizlere yakışır bir biçimde geçirmek istiyoruz. Bu ilkelerle çıktığımız yolda, 19 meslek komitesinde 242 adayımızla ‘Sarı’ renk oy pusulamızla, siz değerli üyelerimizin desteğini beklemekteyiz”

Borsa Tek Liste

ATB’nin 4 Mayısta yapılacak seçimlerine tek liste ile gidecek. 2009 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ile Borsa Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü ile 530 kayıtlı üyesi bulunan Borsa’da seçimlere tek liste ile gidilecek. Mevcut yönetim Çıldır havaalanının faaliyete geçmesi yönünde büyük atılım gerçekleştirilerek yapılan girişimler sonunda THY’nın uçuş okulunun Aydın’a getirilmesini sağladı. 2002 yılında Aydın Ağababaoğlu, Adnan Bosnalı, Aydın Akyüzlü ve Ali Marmara’nın olduğu ekiple kurulan laboratuar 2003 yılında da Türkiye’nin ilk akredite gıda laboratuarı olma özelliği kazandı. Labaratuarın yeni yerine taşınması, çalışma ortamının modernleştirilmesi ve daha da genişletilmesi şu an mevcut yönetim zamanında gerçekleştirilmişti. Yeni dönemde yapılacak olan projeler arasında soğuk hava deposu yapımı ve üstün zekalı çocuklar için yaptırılacak okul yer alıyor. Bu çalışmalar karşılığında da kayıtlı üyeler mevcut yönetimle destek vererek yola devam edilmesini istiyor. Seçim 5 Mayıs’ta borsa binasında gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

AYSO’da değişiklik olacak

Aydın’daki son seçim heyecanını ise 11 Mayıs’ta AYSO yaşayacak. Mevcut yönetimde bulunan AYSO Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel işlerinin yoğunluğundan dolayı feragat ederek yeni seçimlerde aday olmayacak. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanlığını 2 yıl yürüten Ercan Çerçioğlu ise yeni seçimlere Meclis Başkanı Adayı olarak katılırken Çerçioğlu’ndan boşalacak olan koltuğa ise şu anki mevcut yönetimde görev alan Mehmet Yunus Şahin oturacak. Sanayicilerin yeni başkanı olacak Şahin’in en önemli projeleri arasında kent merkezine organize sanayi kazandırmasının yanı sıra, Ortaklar, Söke, Çine ve Nazilli’ye yeni yatırımcılar çekerek oda üye sayısını artırması bekleniyor. Yurtdışı sektör fuarlarına Aydın Sanayi Odası olarak stant açarak, üyelerinin burada ürün tanıtımı yapmaları ve ihracat bağlantılarını gerçekleştirecek olan Şahin, yurtdışından alım heyeti organizasyonları yaparak Aydın’ın ihracat potansiyeli arttırmak ve TÜİK rakamlarına göre 711 milyon dolar olan Aydın ihracatını dönem sonunda 1 milyar doların üzerine çıkarma hedeflerini gerçekleştirecek. Bu projeler çerçevesinde yeni dönemde bu isimlerle seçime gidilecek olan AYSO’da 625 oy kullanılacak. Seçimler 11 Mayıs’ta mevcut oda binasına yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: